Vágólapra másolva!
A Cleveland Cavaliers két hazai győzelme után idegenben is nyerni tudott, így már 3-2-re vezet a Detroit Pistons ellen az NBA Keleti főcsoportjának döntőjében. A kétszeri hosszabbításban eldőlt összecsapás a Cavaliers sztárjáról, LeBron Jamesről szólt, aki 48 pontot szerzett, ráadásul csapata utolsó 30 pontjából 29 az ő nevéhez fűződött.

Nehéz szavakat találni arra a teljesítményre, amit LeBron James produkált, a Cleveland sztárja szinte egymagya győzte le a Detroitot. Azok után, hogy a párharc első két meccsén összesen 29 pontig jutott, a két clevelandi találkozón már feljavult, és 28,5 pont volt az átlaga, most pedig 48-ig meg sem állt, úgy, hogy a Cavs utolsó 25 pontját egymaga vállalta.

Hogy nem csak a pontgyártásban alkotott nagyot, azt jól mutatja, hogy kilenc lepattanó, hét gólpassz és két labdalopás került még a neve mellé. Még az is belefért, hogy az első hosszabbítás végén éppen az ő rosszul sikerült kísérlete után egyenlítsen a Pistons, amelyben a kezdőötös mindegyik tagja eljutott legalább tíz pontig, hiába.

Forrás: EPA

James a mezőny fölé nőtt

Igaz, Chauncey Billups és társai számára nem ismeretlen az érzés, hogy hátrányból várják a hatodik meccset, mivel tavaly ugyanilyen helyzetbe kerültek a Lovagok ellen, és mégis továbbjutottak, sőt, 2004-ben és 2005-ben is nyertek párharcot 2-3-as állásról. A hatodik találkozót magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezik Clevelandban.

Keleti főcsoport, döntő, 5. mérkőzés:
Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 107-109 (29-23, 23-28, 18-19, 21-21, 9-9, 7-9) - kétszeri hosszabbítás után
legjobb dobók: R. Hamilton 26, C. Billups 21, C. Webber 20, illetve L. James 48, Z. Ilgauskas 16, D. Gibson 11
a párharc állása: 3-2 a Cleveland javára