Vágólapra másolva!
Továbbra is csak hét jégkorongcsapat indul a magyar bajnokság 2007-2008-as idényében - döntött a Magyar Jégkorong Szövetség. A tavalyi szezonhoz képest annyi változás történt, hogy Fehérvári Titánok nem neveztek (rájuk az Alba Volán FeVita csapatánál lesz szükség), ellenben nevezett a másik csíkszeredai együttes, a Csíkszeredai HC.

A korábbi hírekkel ellentétben mégsem indul a Medvescsak Zagreb a magyar jégkorongbajnokságban, amelyet így hét csapat alkot majd: az Alba Volán FeVita, a DAB-Extra.hu, az Újpesti TE, a Miskolci JJSE, az FTC, a Csíkszeredai SC, illetve a Csíkszeredai HC. (Az MTK két héten beül ígért választ, de nagy valószínűség szerint az OB II-t választják a kék-fehérek.)

Mint látható, a tavalyi együttesek közül nem indul a Fehérvári Titánok (a tervek szerint az alapszakaszban ők alkotják majd az Alba Volán gárdáját), de ott lesz a mezőnyben a Román Jégkorong Szövetség új elnökének, Kurkó Jánosnak csapata, a Csíkszereda HC.

A fradihoki.hu információja szerint a csapatok hat kört játszanak egymással az alapszakaszban (háromszor oda-vissza), amely tehát 36 mérkőzésből áll (ha valami csoda folytán lenne nyolcadik csapat, akkor 42 meccs lenne a penzum).

A rájátszás azonban a Svájcban és Svédországban már honos rendszert követi, amelynek értelmében az alapszakasz-győztes erőnyerő lesz, míg a 2-7. helyezettek pályára lépnek, de nem automatikus párosításban. Azaz a legelőkelőbb helyen végzett csapat választhat majd ellenfelet, vagyis nem kötelező a hetedik helyezettel játszania, hanem választhat az ötödik-hatodik-hetedik csapat közül. Az alapszakasz harmadikjának is marad még lehetősége, míg a negyediknek az gárda marad, amelyiket az előző kettő nem kérte.

A negyeddöntőben két, az elődöntőben és a bronzmeccsen három, míg a döntőben négy nyert mérkőzés szükségeltetik a győzelemhez.