Vágólapra másolva!
Kötelező a litvánok elleni Európa-bajnoki selejtezőn való továbbjutás, hogy a magyar férfikézilabda-válogatottnak maradjon esélye kiharcolni a jövő évi pekingi olimpián való részvételt. Skaliczki László csapata vasárnap Kaunasban lép pályára.

Vasárnap Kaunasban, hat nappal később szombaton, Tiszaújvárosban lép pályára a magyar férfikézilabda-válogatott, amely Európa-bajnoki selejtezőn Litvániával meccsel. A párharc győztese vehet részt a januári norvégiai kontinensviadalon, amelyen az esetleges győzelemmel automatikus ötkarikás kvótát lehet szerezni, illetve olimpiai pótselejtezőt érő pozíciót lehet kiharcolni.

"Nagyon bízom abban, hogy jó a hangulata mindenkinek, így érdemes csak nekivágni egy ilyen fontos összecsapásnak. Mellettünk szól, hogy jobb játékosaink vannak, akik jobb bajnokságban játszanak. Bizonytalansági tényező viszont, hogy téthelyzetben, hogyan sikerül összeállni" - nyilatkozta Skaliczki László. A szövetségi kapitány azt mondta, sikerült feltérképezni az ellenfelet, amely remekül játssza a támadószellemű védekezést, a játékosok jól feltalálják magukat minden helyzetben, jól cseleznek, s lövő-beálló kapcsolatukat tudatosan építik.


Nagy László csapatkapitány hangsúlyozta, képesnek tartja az együttest arra, hogy nem könnyelműsködve nagy nyomást gyakoroljon a riválisra, és már az idegenbeli mérkőzésen győzzön. "Egyértelműen a továbbjutás a cél. Fejben rendben vagyunk, nagyon várjuk a két meccset. Kaunasban is győzelmet remélünk."

A két együttes eddig hétszer találkozott egymással, ötször nyertek a magyarok, kétszer a litvánok. Amíg a magyar együttes a svájciak elleni két meccsel (31-20, 30-31), addig a litvánok többek között legyőzték a letteket (32-28), de kikaptak a világbajnoki ezüstérmes lengyelektől (27-32). Utóbbi meccsen Novickis 7 gólt szerzett Cepulis és Klimciauskas 4-4, Kairis 3, Andriuska, Dilkas, Sabonis és Strazdas 2-2, illetve Cibulskis 1 alkalommal volt eredményes.

Forrás: MTI

Az edzőtáborban jó volt a hangulat

Ami biztos, a magyarok közül Császár Gábor nem lehet ott a csatában, kézközépcsont-törés miatt ugyanis meg kell műteni a Viborg új szerzeményét.

A Kaunasba utazó magyar csapat
kapusok: Fazekas Nándor (Gummersbach, német), Puljezevics Nenad (Pick Szeged), Mikler Roland (Dunaferr)
mezőnyjátékosok: Törő Szabolcs, Grebenár Gábor, Nagy Kornél, Iváncsik Tamás, Zubai Szabolcs (mind Dunaferr), Putics Barna, Gulyás Péter, Gál Gyula, Iváncsik Gergő (mind MKB Veszprém), Ilyés Ferenc, Herbert Gábor (mindkettő Pick Szeged), Nagy László (Barcelona), Mocsai Tamás (Lemgo), Laluska Balázs (Ademar Leon)

A program:
június 10., Kaunas
18.00: Litvánia - Magyarország
v.: Leandersson, Lindroos (finn)

június 16., Tiszaújváros
16.15: Magyarország - Litvánia
v.: Sokol, Posavec (horvát)