Vágólapra másolva!
Világliga az Unicum-kupáért elnevezéssel rendezik meg a jövő héten a Margitszigeten azt a pólós sorozatot, amelynek keddi nyitányaként a magyar férfiválogatott a horvátokkal mérkőzik meg, majd a folytatásban további három válogatott bekapcsolódásával, szerdától vasárnapig zajlik a Vl egyik európai csoportselejtezője.

A keddi Unicum-gála, csakúgy, mint a szombati magyar-horvát a tavaszi, melbourne-i világbajnoki döntő afféle megismétlése lesz, legalább is az azonos szereposztást tekintve, s lenne is miért visszavágnia Kemény Dénes együttesének, hiszen az ausztráliai vb aranymeccsén Radko Rudic legénysége diadalmaskodott.

Nem könnyű a válasz arra, mi várható a Hajós uszoda 50 m-es medencéjében, ami viszont biztos: a vendéglátók kimondott célja diadalmaskodni nemcsak a horvátok, hanem a többi rivális, a vb-bronzérmes spanyol, továbbá az orosz és a román együttes felett is.

"Bár rövid, alig egyhetes felkészülésre nyílik módunk, benne egyetlen edzőmeccsel, a németek elleni, csütörtöki, ceglédi barátságos találkozóval, mi minden mérkőzésünkön győzni szeretnénk, így az Unicum-kupán és a Világliga-selejtezőben egyaránt" - fogalmazott "előzetesében" Kemény Dénes, a szerdai, margitszigeti sajtótájékoztatón, ahol Martin György, a szövetség elnöke és a világhírű magyar italcéget képviselő Zwack Sándor újabb egy évre szóló megállapodást írt alá az együttműködésről.


Benedek Tibor és Kemény Dénes nyilatkozata

A szövetségi kapitány hozzáfűzte: a maga részéről azt is várja a budapesti összecsapásoktól, hogy azok nyomán a pekingi olimpia szempontjából is tisztulni fog a kép. "Amúgy azt látom, ahhoz már a három közös nap is elég volt, hogy frissebbek legyenek a rendkívül zsúfolt és fárasztó idényt maguk mögött tudó játékosok, a fásultabbak is felrázódjanak" - így Kemény Dénes.

A tájékoztatón jelenlevő csapatkapitány, Benedek Tibor arról beszélt, hogy próbálnak összeszokni az egy hét alatt, hiszen a keret régebben volt már együtt utoljára. "Ennyi idő minimálisan kell ahhoz, hogy ismét összerázódjunk, s megfeleljünk a magunk elvárásainak: az Unicum-gálán és a Világliga-selejtezőben is a maximumot szeretnénk nyújtani" - mondta.

Forrás: EPA

Nagy Viktor és Kis Gábor a vb-döntő után könnyeivel küszködött, most itt az idő a revánsra

A következő hetekben sem lesz módjuk a válogatottaknak pihenniük, hosszabban regenerálódni, hiszen a budapesti Vl-széria után nem sokkal, július 18. és 22. között rendezik az európai selejtező második körét a spanyolországi Portugaletében. A két forduló összesítése alapján alakul ki a végső sorrend, s az első két helyezett jut be a Világliga úgynevezett Szuperdöntőjébe, amelynek időpontja augusztus 7-12., színhelye pedig Berlin.

A margitszigeti pólós napok programja:
Az Unicum-kupáért:
kedd:
Magyarország - Horvátország 17.30 ó

Világliga-selejtező, európai 2. csoport:
szerda:
Oroszország - Spanyolország 16 ó
Magyarország - Románia 17.30

csütörtök:
Oroszország - Horvátország 16 ó
Magyarország - Spanyolország 17.30

péntek:
Románia - Oroszország 16 ó
Spanyolország - Horvátország 17.30

szombat:
Magyarország - Horvátország 16.35
Spanyolország - Románia 18 ó

vasárnap:
Horvátország - Románia 11.30
Magyarország - Oroszország 13 ó