Vágólapra másolva!
A várakozásoknak megfelelően az ohiói egyetemről érkező Greg Oden kelt el elsőként az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nyári amatőrbörzéjén. Az idei draft egyik érdekessége, hogy a Chicago Bulls profija lett Joakim Noah, az egykori Roland Garros-győztes francia teniszező, Yannick Noah fia.

A szokás szerint a New York-i Madison Square Gardenben lezajlott draft 213 centis sztárja - aki bajnoki döntős csapatában a legjobb pontszerző, lepattanózó és dobásblokkoló is volt - a Portland TrailBlazersben kezdi meg NBA-karrierjét.

Az elmúlt alapszakaszt szerény 32/50-es mérleggel záró Blazersben Oden többek között csapattársa lesz az idény legjobb újoncává választott Brandon Roynak.

A második számú választott a texasi Kevin Durant (Seattle SuperSonics) lett, míg harmadikként a Floridában kétszeres egyetemi bajnok Al Horford játékjogát foglalták le (Atlanta Hawks).

Forrás: EPA

Az ilyenkor szokásos kézfogás: David Stern NBA-főnök és az idei 1/1-es, Greg Oden

A Boston Celtics az ötödik helyen szerezte meg Jeff Greent, akit rögtön továbbküldött Seattle-be Delonte Westtel és Wally Szczerbiakkal együtt, cserébe pedig a Sonics klasszisát, Ray Allent kapta.

Az ugyancsak Floridából profinak álló Joakim Noah - a Roland Garros-bajnok francia teniszsztár, Yannick Noah fia - a Chicago Bullsban bizonyíthat.