Vágólapra másolva!
Nem kíván elhelyezkedni új csapatánál Ji Csien-lien, akit a Milwaukee Bucks választott ki az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) múlt heti amatőrbörzéjén. 

A 213 centis tehetség hatodikként kelt el a drafton, de azt szeretné, ha egy nagyobb kínai populációval rendelkező városban kezdhetné meg NBA-karrierjét. "Nem fogunk ölbe tett kézzel ülni csak azért, mert pont a Bucks szerezte meg őt. Mindenképpen máshova szeretnénk szerződni" - közölte a 19 éves kiválóság ügynöke.

Ji a börze óta még fel sem vette a kapcsolatot a klubvezetőkkel, helyette inkább Dallasba utazott, hogy részt vegyen a válogatott két bemutató mérkőzésén. "Mindent megtennénk, hogy jól érezze magát Milwaukee-ben. Egyébként tudtommal itt 1200 kínai származású lakos él" - jelentette ki Larry Krystkowiak vezetőedző.

További öt évre meghosszabbította szerződését Chauncey Billups, a 2004-ben NBA-győztes Detroit Pistons kiválósága. A három évvel ezelőtti döntő legjobbjává választott sztár 60 millió dollárt keres majd 2012-ig, de a hivatalos bejelentésre a szabályok szerint csak az átigazolási időszak végén, július 11-én kerülhet sor.

Hasonló tartamra állapodott meg az Orlando Magic a pályafutásának eddigi kilenc idényét Seattle-ben eltöltő Rashard Lewisszal. A 27 éves bedobó - ügynöke szerint - egyrészt azért választotta a floridaiakat, mert együtt akar játszani klasszisukkal, Dwight Howarddal, másrészt elsőrangú helynek tartja Orlandót a bajnoki cím megszerzésére.

Bár Lewist elvesztette, a kispadon viszont újított a SuperSonics, amely a bajnok San Antoniónál öt éve másodhegedűs P.J. Carlesimót szerződtette vezetőedzőnek. Elődjének, Bob Hillnek áprilisban köszönték meg a munkáját, miután a csapat szerény 31/51-es mérleggel zárta a legutóbbi alapszakaszt.