Vágólapra másolva!
Férfivízilabda-válogatottunk esélyeshez méltóan győzte le Oroszországot a margitszigeti Világliga-selejtező utolsó fordulójában. Kemény Dénes együttese 15-7-re győzte le riválisát, így százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a budapesti tornát. A mérkőzés hőse az ötgólos Varga Dániel volt.

férfivízilabda Világliga-selejtező, európai 2. csoport, 4. forduló:
Magyarország - Oroszország 15-7 (3-2, 4-1, 5-2, 3-2)
gólszerzők:
Varga Dániel 5, Molnár 4, Biros 2, Fodor 2, Szivós 1, Gór-Nagy 1, illetve Agarkov 2, Akszjonov, Usakov, Asajev, Sztratan, Ogyincov 1-1

Molnár Tamás gólja nyitotta mérkőzést, amely a magyar csapat szempontjából mát tét nélküli volt, hiszen az eredménytől függetlenül már megnyerte a budapesti selejtezőt. Kemény Dénes együttese ennek ellenére komolyan vette a találkozót már az elejétől, így rendre vezetve végül 3-2-re nyerte az első negyedet.

A második játékrész ugyanúgy kezdődött, mint az első, azaz megint Molnár Tamás talált először az oroszok kapujába. Majd nem telt el egy perc, amikor Varga Dániel remek labdát kapott centerben, és egyből a hálóba lőtt, ezzel harmadik emberelőnyünket is góllal fejeztük be. Usakov találatát követően újabb két magyar találat következett, így magabiztosan nyertük ezt a nyolc percet, és a félidőre 7-3-as magyar előny alakult ki.

A folytatásban tovább javítottuk az emberelőnyből szerzett találatok statisztikáját, miután Molnár Tamás negyedik góljával már 7/6-os statisztika állt a magyar csapat neve mellett. Biros hatalmas lövése után az eredményjelző is örömteli képet, azaz 9-3-as hazai vezetést mutatott. Ezt követően csak nőtt a különbség a két csapat között, Varga Dániel szépségdíjas góllal szerezte meg negyedik találatát.


Kemény Dénes, Varga Dániel és Molnár Tamás nyilatkozott a mérkőzés után

Fodor Rajmund az utolsó felvonásban megszerezte első, majd rögtön második találatát is, és bár az oroszok is kétszer bevették a remekül védő Nagy Viktor kapuját, de a magyar győzelem már nem forgott veszélyben. Tizenöt másodperccel a meccs vége előtt Varga Dániel alakította ki a végeredményt, aki öt góljával a mezőny legeredményesebb játékosa volt.

Kemény Dénes szövetségi kapitány:" A mérkőzés nagyon hamar eldőlt, így már nem tudtunk végig megfelelően koncentrálni, és kaptunk elkerülhető gólokat. Ezért nem tudom a játékosokat megróni. Minél többet vagyunk együtt, annál inkább lehet egy-egy javuló egyéni teljesítményt, illetve új taktikai elem bemutatását látni. Bízom benne, hogy egyre többen javulnak majd pszichésen is."

A másik mérkőzésen:
Horvátország - Románia 14-11 (3-3, 4-2, 5-3, 2-3)

A selejtezőcsoport végeredménye:
1. MAGYARORSZÁG 12 pont (58-32)
2. Horvátország 9 (39-39)
3. Spanyolország 6 (29-30)
4. Románia 3 (37-46)
5. Oroszország 0 (25-41)

A kvintett szűk két hét múlva (július 18. és 22. között) a spanyolországi Portugaletében folytatja a selejtezőt, s a két torna összesítése alapján kialakuló végső sorrend első két helyezettje jut be az augusztusi, berlini úgynevezett Szuperdöntőbe, amelyet a kvalifikációk hét legjobbja és a házigazda jogán Németország válogatottja vív meg.