Vágólapra másolva!
Hétfő délelőtt megkezdte felkészülését a 2007/2008-as szezonra az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata. Mocsai Lajos és Csoknyai István irányításával a konditeremben találkoztak a játékosok, majd a tréning után a klub vezetősége sajtótájékoztató keretében mutatta be az együttest.

"Zdravko Zovkót hét év után Mocsai Lajos váltotta a vezetőedzői poszton, ez óriási változásokat eredményezett a klub életében. Ami a játékosokat illeti, az újonnan érkezőkkel már korábban is tárgyaltunk, azaz látszik, hogy a klub hosszabb távra tervez. Ezt mutatja Iváncsik Tamás, illetve Zarko Markovic leigazolása. Ilyés Ferenc az az ember, aki körül, ha rendezett minden, akkor nagyon igyekvő, szorgalmas játékos. Véleményem szerint az egyik legjobb magyar védő" - mondta Dr. Magyarády Péter, a klub gazdasági és operatív elnöke.

Magyarády hozzátette, bár a korábbiakban a Bajnokok Ligája-szereplés volt a legfontosabb, ezúttal a magyar bajnokság lesz a legfontosabb. "Nem fogunk kapkodni a BL-eredmény elérésével. Erős csapatunk lehet, de nem szabad azonnal akarni a sikert."

Forrás: www.veszpremkfc.hu

Forrás: Veszprém Kézilabda Fan Club

Mocsai Lajos vezetőedző azt mondta, a csapat megpróbálja a lehető legrövidebb időn belül felvenni a versenyt a világ élvonalával.

"Zovko jó arculatot formált a csapatnak, ezzel nincs problémánk. Azok az emberek vannak most itt, akikkel szívesen, nagy örömmel dolgozom. Egy-másfél év múlva azonban meg kell húznom a vonalat, hogy kik azok, akik fel tudják venni a versenyt a nemzetközi mezőnnyel, kik azok, akik bírják ezt a dinamikát, ami most jellemzi a kézilabdázást" - vélte a szakember.

Forrás: www.veszpremkfc.hu

Forrás: Veszprém Kézilabda Fan Club

A hírek szerint a klub búcsúmeccset tervez, amelyen elköszönnének az elmúlt időszak klasszisaitól: Zdravko Zovko mellett Kiril Lazarovtól és Vlado Solától.

A csapat július 25-én Kunszentmártonban a Dunaferr ellen meccsel, majd 31-én, Tapolcán a Debrecen, augusztus 16-án pedig Veszprémben a Székelyudvarhely lesz az ellenfél.