Vágólapra másolva!
Döbbenten számolt be tapasztalatairól az észak-amerikai profi bajnokság (NBA) négy kosarasa, akik élelmet osztani utaztak el Kenyába. A botrányairól hírhedt Ron Artest (Sacramento Kings) egyszerűen csak a világ legszörnyűbb helyének nevezte az afrikai országot.

"Elképesztő viszonyok uralkodnak errefelé, a gyerekek romos iskolákban tanulnak, és naponta egyszer étkeznek. Mindenki azt gondolja, hogy fafejű vagyok, pedig szívem is van. Ősszel felépíttetek itt egy rendes házat a kicsiknek."

A Los Angeles Lakerst erősítő Maurice Evans fogott pár mezítlábas gyermeket, és elindult cipőt vásárolni nekik, de hamarosan népes sereg gyűlt össze a lábainál, így végül a zsebében lévő mind a 250 dollárt lábbelikre költötte.

"Nem is tudják, hogy NBA-játékosok vagyunk, csak magas fickóknak hívnak bennünket. Olyan nyomornegyedekben élnek, amelyekhez képest a mi gettóink Berverly Hillsnek tűnnek" - mesélte.

Artest, Evans, Theo Ratliff (Boston Celtics) és Etan Thomas (Washington Wizards) a "Milliók etetése" nevű jótékonysági NBA-kampány keretében utazott Kenyába.