Vágólapra másolva!
Simona Gogirla és a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapatának vezetősége közös megegyezéssel felbontotta a játékos szerződését. A román válogatott átlövő a Brassó csapatában folytatja pályafutását.

Gogirla távozásának családi és sportszakmai okai vannak. A román válogatott átlövőjének férjét ugyanis munkája egyre inkább Romániához kötötte és keveset tudott Győrben tartózkodni.

Így viszont kislányuk, Alicia az iskola előtti utolsó évet romániai óvodában töltheti, hogy minél jobban beilleszkedjen az otthoni környezetbe.

A játékos úgy érzi, hogy a Rulmentul Brasov csapatában többet fog játszani és ez a válogatott, valamint a pekingi olimpia miatt fontos a számára. A tranzakció pénzügyi vonatkozásait egyik fél sem kívánta nyilvánosságra hozni.

Vanyus Attila klubelnök elmondta még, hogy Gogirla helyére csak abban az esetben igazol a klub új játékost, ha sikerül klasszis játékossal megegyeznie.

Érdekesség, hogy a kolozsvári Krónika már két hete megpendítette Gogirla hazaszerződését, ám akkor Mariana Tirca vezetőedző úgy nyilatkozott, mivel a játékos jó ideje nem jelentkezett, nem valószínű, hogy náluk szeretne játszani.