Vágólapra másolva!
Erdélyi túrájának első mérkőzésén ragyogó játékkal kiütötte a román bajnoki ezüstérmes Rulmentul Brasov együttesét a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata. A székelyudvarhelyi meccsen 35-24-es magyar siker született.

Eredmény, barátságos mérkőzés:
Győri Audi ETO KC - Rulmentul Brasov 35-24 (16-10)
Székelyudvarhely, 2100 néző
Győr: Pálinger - Mravikova 4, Tomori, Görbicz 9, Spiridon 5, Bradeanu 3, Vérten 1; Csere: Herr (kapus), Temes 5, Kovacsics 2, Hornyák 6, Szegedi, Szölösi
Brasov: Munteanu - Zavragiu 5, Molfea, Alexandrescu, Sorodoc 4, Bodirlau 6, Vu Szun Hi 5; Csere: Blaga (kapus), Hategan, Eun Hi 1, de Sousa 3, Hamciuc

Róth Kálmán vezetőedző a mérkőzés után elmondta, soha nem fogja elfelejteni ezt a mérkőzést. "Hátborzongató volt ilyen hangulatban játszani. Örökre szóló élmény volt ebben a környezetben végighallgatni a székely himnuszt. Szinte a csapatra omlott a nézőtérről áradó szeretet, Görbiczék pedig ezt nagyszerű játékkal hálálták meg."

A szakmára áttérve a vezetőedző megjegyezte, hogy egy új védekezési szisztémát gyakoroltak és ez bevált, bár tény, hogy akad rajta javítanivaló. Támadásban nagyszerűen játszották át a Brassó nyitott védekezését. Az első félidőben Spiridon, a másodikban Temes klasszis módon oldotta meg a beállós játékot.