Vágólapra másolva!
A magyar férfivízilabda-válogatott hét góllal nyert Kína ellen a berlini Világliga nyolcas döntőjében a négy közé jutásért rendezett találkozón.

Eredmény, férfivízilabda-Világliga, negyeddöntő:
Magyarország - Kína 13-6 (4-2, 4-2, 2-1, 3-1)
gól:
Madaras és Szivós 3-3, Hosnyánszky, Kiss Cs. és Kiss G., 2-2, Gór-Nagy 1-1, illetve Han 3, Yu, Wang Y., Wang B. 1-1

Kemény Dénes szövetségi kapitány ezúttal Benedeket, Birost, Szécsit és Varga Dénest pihentette. A magyar kaput - a megszokott módon - két negyeden át Nagy Viktor, majd Baksa László őrizte.

Az első negyedben kétgólos vezetést szerzett a magyar csapat, s végül minden játékrészt megnyert, úgyhogy a győzelem egy percig sem forgott veszélyben. A játék időnként akadozott, ez különösen az emberelőnyös helyzetekre volt jellemző. A csapatból az egyaránt három gólt szerző Madaras és Szivós emelkedett ki.

"Nehéz volt, mert nem hittük el, hogy nehéz lehet. Az elején túlságosan könnyelműek voltunk, aztán viszont túl magabiztosak. A helyzetkihasználásunk lehetett volna jobb is, és esetenként hátul is elszunyókáltunk" - nyilatkozta a mérkőzés után Kemény Dénes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Arra a kérdésre, hogy mi várható az elődöntőben Ausztrália ellen, csak ennyit mondott: "Ugyanaz, mint az első nap. Ha jól játszunk, megverjük őket, ha nem játszunk jól, nem verjük meg őket."

A magyar válogatott a szombati elődöntőben 18:30-kor Ausztráliával találkozik. A két együttes a csoportküzdelmek során is összekerült egymással, akkor a magyarok 15-8-ra nyertek.

További eredmények:
Ausztrália - Románia 9-6 (3-2, 4-1, 0-2, 2-1)
Németország - Egyesült Államok 9-3 (3-1, 3-0, 2-2, 1-0)
Szerbia - Kanada 10-6 (2-0, 3-3, 3-1, 2-2)