Vágólapra másolva!
A magyar férfivízilabda-válogatott 16-7-re nyert Ausztrália csapata ellen a berlini Világliga nyolcas döntőjében, a fináléba kerülésért rendezett mérkőzésen. Kemény Dénes alakulata a vasárnapi döntőben az Európa-bajnok szerb együttessel találkozik.

Eredmény, férfivízilabda-Világliga, elődöntő:
Magyarország - Ausztrália 16-7 (3-1, 4-1, 5-1, 4-4)
gól:
Biros 4, Szivós 3, Madaras, Benedek, Molnár T. 2-2, Kiss Gergely, Gór-Nagy, Varga Dániel 1-1, illetve Neesham és Campbell 2-2, Maitland, Martin, Ainsworth 1-1

Látványos, megúszásokban, parádés megoldásokban gazdag mérkőzést vívott egymással a két csapat. Az ausztrálok - saját bevallásuk szerint - jobban játszottak, mint a torna nyitónapján - akkor a magyarok 15-8-ra nyertek -, most mégis nagyobb különbségű vereséget szenvedtek. Benedekék különösen az elején figyeltek oda nagyon, s amikor már szinte zsebben volt a győzelem, következett egy gyengébb periódus, de ez sem veszélyeztette a biztos döntőbe jutást.

Szécsi Zoltán és a félidőben kapuba állt Nagy Viktor ismét jól védett. A combhúzódással bajlódó Biros négy gólja önmagáért beszél, a három találatig jutó Szivós és az újra nagyon jól játszó, ezúttal kétgólos Madaras pedig felkapaszkodott az összesített góllövőlista holtversenyes harmadik helyére.

A csapatból Kiss Csaba és Hárai maradt ki, Varga Dénes és Baksa László már péntek este hazautazott, az eredeti terveknek megfelelően.

"Úgy gondolom, a mai meccs leglényegesebb eredménye - a döntőbe jutáson túl -, hogy senki nem sérült meg. Jó tesztet jelentett nekünk, hogy az ausztrálok gyakran éltek a gyors indítás lehetőségével, ezeket sikerült megfognunk, ami fontos lehet egy ennél szorosabb mérkőzésen. Valószínűleg ez a reális különbség a két csapat között" - nyilatkozta Kemény Dénes szövetségi kapitány, majd hozzátette: sok jó egyéni teljesítményt látott azok részéről, akik leginkább küzdenek az olimpiai szűk csapatba kerülésért.

A másik elődöntőben:
Szerbia - Németország 8-7 (4-1, 1-2, 1-2, 2-2)

az 5-8. helyért:
Románia - Kína 13-10 (4-2, 3-3, 3-1, 3-4)
Egyesült Államok - Kanada 11-5 (2-2, 3-1, 5-0, 1-2)