Vágólapra másolva!
Kovács Péter, a Goldberger SE NB I-es női kézilabdacsapatának edzője Törökországban folytatja munkáját, ahol technikai igazgatóként a felnőtt és női válogatottak felügyelete lesz a feladata.

A korábbi BEK-győztes, vb-gólkirály, világválogatott kézilabdázó október 2-án írja alá kétéves szerződését. "A felnőtt és korosztályos válogatottak szakmai munkájának felügyelete mellett az edzőképzésben is aktívan részt kell vennem, a cél pedig a sportág népszerűsítése és felzárkóztatása" - mondta Kovács Péter. "Nagyon érdekes szakmai kihívás ez a feladat. A labdarúgás és a kosárlabda is rengeteget fejlődött másfél évtized alatt Törökországban, valami hasonlót szeretnének a törökök kézilabdában is elérni. Az anyagi feltételek adottak, a szakmai hátteret kell megteremteni, ez lesz az elsődleges feladatom."

Kovács elmondta, három éve egy szakmai konferencián már járt Törökországban és nagyon kedvező tapasztalatokat szerzett. "Az itteniek minden labdajátékot nagyon szeretnek, hiszek abban, hogy a kézilabdában is sikeresek leszünk. A török ajánlatról már hosszabb ideje szó volt, de csak pár napja állapodtunk meg minden részletben. Klubomnál, a Goldberger SE-nél nagyon korrektek voltak velem, hiszen amikor nyáron ideszerződtem, akkor megegyeztünk a vezetőkkel abban, hogy számomra kedvező ajánlat esetén bármikor távozhatok. Nagyon megszerettem a lányokat, a családom sem jöhet velem Törökországba, de szakmailag olyan kihívást jelent ez az új munka, hogy ezt nem lehetett visszautasítani."