Társoldalunk:

Döntetlennel rajtolt a Veszprém a kézi-BL-ben

2007.09.29. 19:58

Az MKB Veszprém két másodperccel a vége előtt kapott góllal 24-24-es döntetlent játszott a vendég szlovén Celjével a férfi kézilabda Bajnokok Ligája első fordulójában.

F csoport, 1. forduló:
MKB Veszprém - Celje (szlovén) 24-24 (14-11)
A magyar góldobók:
Vujin 7, Iváncsik, Gál, Sesum 4-4, Pérez 2, Eklemovics 2, Pásztor 1.

Nem kezdett jól a Veszprém, csak 4 és fél perc, 0-2, valamint két kihagyott büntető után volt először eredményes. Amint feljavult a védekezés, Iváncsik Tamás duplájával már a hazaiak vezettek 4-2-re. Állandósult a magyarok előnye, de ellépni nem tudtak.

Sőt a Celje a 19. percben emberhátrányban egyenlített (8-8), ezért Mocsai Lajos rögvest időt kért. Sikerült rendezni a sorokat és a félidőre elhúzni, miközben Peric két hétméterest megfogott.

Forrás: KP. fotó

Pérez Carlos két gólig jutott

Agresszíven kezdte a második félidőt a Celje, és megint egyenlített (16-16), de a lélektanilag fontos vezetést nem tudta megszerezni. Peric újból magára talált, bravúrosan védett, és ez tartást adott a csapatnak. Állandósult a minimális Veszprém-előny, így a hajrá is izgalmasan alakult.

Négy perccel a vége előtt 23-23 lett, majd Pásztor a szélről volt eredményes. A folytatásban kimaradtak az akciók, míg a szlovénok két másodperccel a vége előtt dobott góllal pontot szereztek.

Forrás: KP. fotó

Celjei körtánc a lefújás után

A kvartett másik mérkőzésén:
Valur Reykjavik (izlandi) - Gummersbach (német) 24-33 (10-19)

A Veszprém a következő fordulóban, jövő szombaton a Gummersbach otthonában lép pályára. A másik magyar BL-résztvevő, a Pick Szeged szerdán kezd a szlovén Velenje otthonában.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK