Vágólapra másolva!
Harmadik fellépésén is diadalmaskodott a Domino-Honvéd férfivízilabda-csapata az Euroliga második selejtezőkörében: a Kőér utcai gárda péntek este hazai medencében az orosz Szpartak Volgogradot verte három góllal. Harmadik nápolyi Euroliga-mérkőzésén 15-7-re nyert a Brendon-UPC-ZF-Eger a spanyol Sabadell együttese ellen. A LEN-kupa selejtezőjében a Szeged román, a Pécs cseh ellenfelét múlta felül.

férfi Euroliga, 2. selejtezőkör, B csoport, 2. nap:
Domino-Honvéd - Szpartak Volgograd (orosz) 12-9 (5-0, 1-2, 4-4, 2-3)
a magyar góldobók:
Kiss G. 4, Molnár 3, Vindisch, Gór-Nagy 2-2, Bárány 1.

A hat magyar bajnoki cím után a legutóbbi szezonban ezüstérmes Honvéd villámrajtot vett: úgy jutott 5 gólos előnyhöz az első negyedben az olimpiai bajnokait is mozgósító hazai gárda, hogy a több válogatott játékost felvonultató orosz Szpartak Volgograd egyszer sem tudott válaszolni.

A folytatásban viszont kétszer is (5-2), aztán viszont helyreállt a Kőér uszoda "ötös" rendje: 7-2-re, 8-3-ra, 10-5-re, majd 11-6-ra is vezetve nyerte végül - némi "engedményt" téve a riválisnak - 12-9-re a csoportrangadót Kovács István legénysége.

"Nagyon nehéz mérkőzés volt, az elején mi pörögtünk sokkal jobban, sikerült ellépnünk, miután más sebességfokozatban pólóztunk. Aztán az oroszok szoros emberfogásra tértek át, de az ő szemszögükből ekkor már késő volt. Ennyi különbség van a két csapat között, megérdemelten, jó játékkal nyertünk" - mondta a vezetőedző.

Szombat este (20.30-kor) török rivális, a Galatasaray vár a Honvédra.

A hatcsapatos csoport péntek esti, második körének további mérkőzésein:
Sibenik (horvát) - Crvena zvezda (szerb) 11-10 (2-3, 1-3, 4-3, 4-1)
Duisburg (német) - Galatasaray (török) 18-10 (4-3, 6-3, 5-1, 3-3).