Vágólapra másolva!
Szerdán rajtol el a nőikosárlabda-bajnokság hetvenedik idénye, amelynek az UNIQA Biztosító révén névszponzora is lesz. Érdekesség, hogy az első fordulóra ugyan szombaton kerül sor, de a MiZo Pécs 2010 a második fordulóból előrehozott mérkőzésen már szerdán megmérkőzik a Kanizsai Vadmacskákkal.

"Új partnerünk nemcsak a bajnokságot, hanem a női válogatottat és a férfi, illetve női meccseken közreműködő játékvezetőket is támogatja. Az összeg nagyságáról csak annyit, hogy tízmilliós nagyságrendű, és a teniszszövetségnek nyújtott segítség kétszerese. Ez a hozzájárulás sokat segít a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének az örökölt anyagi problémák felszámolásában" - jelentette ki sajtótájékoztatóján Berényi János, az MKOSZ elnöke.

A 2007/2008-as női szezonnak - melynek egyes találkozóit közvetíti a Magyar Televízió - 13 csapat vág neki, a Diósgyőr és a Kecskemét pénzügyi nehézségek miatt nem kapott rajtengedélyt, az újonc pedig a Szombathely lesz.

Az UNIQA eddig Baumgartner Zsolt volt Forma-1-es autóversenyzőt szponzorálta, továbbá a hazai kézi- és vízilabda-bajnokságban vállalt szerepet.


A Magyar Sport Házában tartott összejövetelen jelen voltak a klubok képviselői is, akik röviden vázolták a nyári átigazolásokat, illetve az új évadra szóló célkitűzéseket. Szekszárdon a 8-12. hely, a csak magyar játékosokat foglalkoztató BEAC-nál a bentmaradás, a mindössze két "régi" kosarassal kiálló BSE-nél a négy közé jutás, a jelentősen megfiatalított Pécsnél és a címvédő Sopronnál az aranyérem, Szegeden a harmadik hely megismétlése, Szolnokon a hat közé kerülés, míg a Vasasnál a minél több meglepetés-győzelem az elvárás.

Az idény első mérkőzésén az ezüstérmes MiZo Pécs 2010 szerdán 18 órakor a Kanizsai Vadmacskákat fogadja, az összecsapásra a belépés ingyenes.