Vágólapra másolva!
Fontos és egyben nem várt, nagy különbségű győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC a címvédő dán Slagelse ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája nyitó fordulójában. Nagy csatában kikapott viszont a rengeteget hibázó Budapest Bank-FTC a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában.

Női BL, 1. forduló, A csoport:
Győri Audi ETO KC - Slagelse (dán) 24-17 (12-11)
a legjobb góldobók: Görbicz 6, Spiridon 5, Tomori 4, illetve Turey 9, Batinics 4.

A két csapat az előző idényben az elődöntőben találkozott, akkor a dánok két sima győzelemmel léptek tovább, és nyerték meg a finálét is.

Remekül kezdett az ETO, ötletes, sokmozgásos támadásokat vezetve négy góllal ellépett (6-2). A vendégek időt kértek, és ezt követően ők is feljavultak. Ráadásul Görbicz kiállítása alatt feljöttek 8-6-ra.

Ahogy visszatért a hazaiak "motorja", újra visszaállt a korábbi különbség. A szünet előtti hajrát azonban a Slagelse bírta jobban, és majdnem egyenlített.

A folytatásban már minden könnyedén ment, ennek letéteményese Pálinger szenzációs formája volt. A dánok negyedóra alatt csak egyszer (!) találtak be, miközben nyolcat kaptak. Ebben a szakaszban eldőlt a két pont sorsa, már csak a gólkülönbség volt a kérdés.


Végül hét góllal diadalmaskodott az ETO, amely így nagy lépést tett az A csoport első helyének megszerzése felé.

A Győr jövő szombaton a spanyol Union Ribaroja otthonában lép pályára. Ebben a kvartettben szerepel még a horvát Podravka Koprivnica.

C csoport:
Lada Toljatti (orosz) - Hypo NÖ (osztrák) 28-30 (11-15)

A vendégeknél, Németh András csapatában Tóth Tímea 12-szer, Kirsner Erika pedig 3-szor volt eredményes.