Társoldalunk:

Görbiczék lemosták a BL-címvédőt

2007.10.27. 19:31

Nagy csatában kikapott a rengeteget hibázó Budapest Bank-FTC a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában, a női Bajnokok Ligája nyitó fordulójában.

Női BL, 1. forduló, D csoport:
Buducnost Podgorica (montenegrói) - Budapest Bank-FTC 22-19 (11-9)
a legjobb gólszerzők: Radicevic 6, Radovic 6, Jovanovic 6, illetve Juhász 5, Kovacsicz 3, Szucsánszki 3, Zácsik 3, Uhraková 2, Ilyés 2.

A hazaiak góljaira eleinte mindig jött válasz, főleg Juhász kezdett jól. Később több ziccer is kimaradt, így a Podgorica még emberhátrányban is növelte előnyét. Negyedóra elteltével 6-3-ra vezetett a hazai csapat, a magyar bajnok nagyon gyenge volt elöl, az átlövésekből nem sikerült betalálni.

Zsiga Gyula vezetőedző cserékkel frissített, és határozottabb, keményebb védekezést, illetve támadásokat kért, együttese pedig feljött 8-7-re.

A lendület megmaradt, jött az egyenlítés (9-9). A szünet előtti hajrában megint kimaradtak a helyzetek, és előnyhöz jutottak a montenegróiak. Az első játékrészben az FTC hatból öt hetest elrontott.

A pihenő a magyaroknak továbbtartott (13-9), és ez a különbség állandósult, miközben újabb büntetők, ziccerek maradtak ki. A Podgorica annak ellenére lépett el 16-11-re, hogy egyetlen hetest sem dobhatott.

Hatalmas hajrába kezdett a magyar bajnok, a nagy rohanásban sorra szerezte a gólokat, és felzárkózott 17-16-ra. Lehetett volna egyenlíteni, de fölészállt az újabb büntető (10-ből kettő ment be). Ez sem szegte kedvét a Zsiga-seregnek, és az 55. percben 18-18 lett az állás.

A végjátékban emberelőnybe került a Podgorica, és így a maga javára fordította az izgalmas összecsapást.

Az FTC - amely nyerhető meccset engedett ki a kezéből - jövő vasárnap a román Oltchim Valceát fogadja. Ebben a kvartettben szerepel még a dán Viborg.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK