Társoldalunk:

Nem sikerült a bravúr a Fradi női kéziseinek

2007.11.04. 19:11

A Ferencváros hazai pályán tízgólos vereséget szenvedett a román Oltchim Valceától a nőikézilabda Bajnokok Ligája D csoportjának 2. fordulójában. A KEK-ben a Debrecen 44-12-re verte a montenegrói PB Podgoricát, az EHF-kupában a Cornexi két góllal kapott ki a dán Aalborg vendégeként.

nőikézilabda BL, D csoport, 2. forduló:
Budapest Bank-FTC - Oltchim Valcea (román) 22-32 (11-13)
magyar gólszerzők:
Kovacsicz 4, Szucsánszki 4/2, Juhász 3/1, Uhráková 3/2, Szamoránsky 3, Zácsik, Illyés 2-2, Németh 1

A román csapat az első pillanattól kezdve érzékeltette a ferencvárosiakkal, hogy ha otthon akarják tartani a pontokat, akkor ahhoz erőn felül kell teljesíteniük. A vendégek nagyon hamar elhúztak (0-4), a zöld-fehérek csak öt és fél perc után tudtak gólt lőni.

A folytatásban állandósult a két csapat közti különbség, a mezőny legjobbja a magyar kapus, Pastrovics Melinda volt, így nagy mértékben neki volt köszönhető, hogy a szünetben csak 11-13-at mutatott az eredményjelző.

A fordulást követően sem változott a játék képe, Zsiga Gyula tanítványai nem találták az ellenszert a világklasszis formában védő Luminita Dinu hárításaira és gyors indításaira. Ez a hazai, közel hétperces gólcsend gyakorlatilag el is döntötte a találkozót, hiszen hatgólosra duzzadt a két csapat közti differencia (12-18).

 


Zöld-fehér nyilatkozatok a mérkőzés után

A hajrában az FTC-nek csak egy-egy jó pillanata volt, így a vendégek teljesen megérdemelten nyerték meg az összecsapást. A fővárosiak jövő vasárnap a dán Viborgot fogadják.

A csoport másik mérkőzésén:
Viborg (dán) - Buducnost Podgorica (montenegrói) 36-29

A csoport állása:
1. Oltchim Valcea 4 (65-52)
2. Viborg 2 (66-62)
3. Buducnost Podgorica 2 (51-55)
4. Budapest Bank-FTC 0

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK