Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém 35-35-ös döntetlent játszott a vendég német Gummersbach csapatával a férfikézilabda-Bajnokok Ligája 4. fordulójában.

Férfi BL, 4. forduló, F csoport:
MKB Veszprém - Gummersbach (német) 35-35 (20-16)

A két együttes első összecsapásán, október 6-án a Gummersbach hatalmas csatában nyert 32-30-ra. A németek most is jól kezdtek, de aztán átvette a vezetést a Veszprém, elhúzni azonban nem lehetett a félelmetes riválistól. 6-6 után sorozatban három gólt lőtt a magyar bajnoki ezüstérmes, de ez sem roppantotta meg az ellenfelet.

A félidő derekán, egy-egy kiállítással mindkét oldalon 13-9-re meglépett a Veszprém, ekkor Peric remekül védett. A vendégek sokat cseréltek, az ex-veszprémi Fazekas is átadta a helyét a kapuban.

Állandósult a különbség, de gondot jelentett, hogy Ilyés a 28. percben megkapta harmadik kétperces büntetését, és a vele járó piros lapot.

A második félidőben fokozta az iramot az egyre jobban védekező házigazda, és fokozatosan nőtt az előnye (22-16). A Gummersbach időt kért, agresszívebbé vált, és megkezdte a felzárkózást. A veszprémiek elsősorban támadásban gyengélkedtek, és az 50. percben újra egyenlő lett az állás (30-30).

Fotó: KP

Kattintson a galériáért!

Az izgalmas végjátékban Tatai büntetőt fogott, de Vujin is rontott 33-32-nél. Majd Pásztor is hibázott, és az 58. percben már a német gárda vezetett (34-35). A záró két percre emberelőnybe került a magyar együttes. Perez egyenlített, majd Pásztor kapott kiállítást, de a vendégek eladták a labdát. Egy lövés döntött, Vujin bombáját azonban Fazekas fölé tolta.

A Veszprém jövő vasárnap Celjében lép pályára, és ott eldőlhet, hogy bekerül-e a legjobb 16 közé vagy pedig átkerül a KEK nyolcaddöntőjébe.

A másik magyar BL-résztvevő, az eddig százszázalékos Pick Szeged vasárnap 17:30 órakor a bosnyák Boszna Szarajevo otthonában lép pályára.

Az állás:
1. Gummersbach 7 pont/4 mérkőzés
2. MKB Veszprém 4/4
3. Celje (szlovén) 3/3
4. Reykjavik (izlandi) 0/3