Vágólapra másolva!
A Detroit 4-1-re verte a Colombust az NHL legutóbbi játéknapján, amivel sorozatban kilencedik sikerét aratta, és ezzel beállította a klubrekordot. A Red Wings október közepe óta veretlen, és még az sem zavarta, hogy az ellenfél kapujában a liga legjobb mutatóival rendelkező hálóőr, Pascal Leclaire tevékenykedett.

A michiganiek kétszer is emberelőnyből voltak eredményesek, pedig a Colombus védekezik a leghatékonyabban a létszámhátrányos helyzetekben. Henrik Zetterberg az idény kezdete óta minden meccsen, szám szerint tizenhaton szerzett pontot, ezúttal egy góllal járult hozzá a győzelemhez.

A Buffalo a legutóbbi három mérkőzéséből másodszor maradt gól nélkül, ezúttal a Toronto nullázta le a Sabrest, a kanadai gárda kapujában Andrew Raycroft 30 védést mutatott be. Az Atlanta hőse is egy kapus volt, a 20 éves Ondrej Pavelec 36 lövést hatástalanított a Florida ellen, így a Thrashers lassan kezdi visszaküzdeni magát ötven százalékra a pocsék rajt után.

Patrick Kane megint bizonyította, hogy miért ő volt a draft első választottja, a Chicago 18 éves csatára egy góllal és egy gólpasszal segítette a Fekete Sólymokat sorozatban második diadalukhoz.

eredmények:
Vancouver Canucks - Colorado Avalanche 2-1 - hosszabbítás után
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 0-3
Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 4-2
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 4-1
Florida Panthers - Atlanta Thrashers 1-4
Anaheim Ducks - San Jose Sharks 3-2 - szétlövéssel