Vágólapra másolva!
Harmadik mérkőzését is elveszítette a Budapest Bank-FTC a női kézilabda Bajnokok Ligájában: a népligetiek ezúttal a dán Viborggal nem bírtak hazai pályán. A Pick Szeged 37-24-re nyert a bosnyák Boszna Szarajevo otthonában, ezzel az utolsó két forduló eredményétől függetlenül bekerült a legjobb 16 közé. Az EHF-kupában kettős sikerrel jutott tovább a Dunaferr, amely Rosztovban is győzni tudott, míg a Cornexi bravúrt aratva kiverte az esélyesebbnek tartott dán Aalborgot. A KEK-ben a Debrecen is simán lépett a következő fordulóba.

Eredmény, Női BL, 3. forduló, D csoport:
Budapest Bank-FTC - Viborg (dán) 30-37 (14-18)

A mérkőzésnek az volt a tétje, hogy ha nyer a magyar bajnok, még marad esélye a nyolc közé jutásra, ha viszont kikap, akkor csak a csoport harmadik helyéért küzdhet tovább, ami amúgy KEK nyolcaddöntőt ér.

A nyáron alaposan megerősödött vendégek gyorsan a népligetiek tudtára adták, még saját pályájukon sincs sok keresni valójuk. A Viborg szinte végig vezetett, és 20 perc elteltével előnye már biztos volt (10-13).

A második félidőben még kettős létszámfölényben sem sikerült faragni a hátrányból, sőt büntetők maradtak ki. A hajrára az időkérés sem igazán segített.


A skandináv alakulat, melyben sokkal rutinosabb, képzettebb játékosok szerepeltek, megérdemelten nyert. Az már az első kör befejezésével látszik, hogy ebből a kvartettből a román Valcea és a Viborg kiemelkedik, az FTC majd a montenegrói Podgorica elleni hazai összecsapáson szerezheti meg a harmadik helyet, és vele a KEK-sorozatba kerülés jogát.

A Ferencváros jövő pénteken 18.30-kor a BL-címre törő Valcea otthonában lép pályára.

A kvartett másik mérkőzésén:
Oltchim Valcea (román) - Buducnost Podgorica (montenegrói) 35-22

Az állás: 1. Valcea 6 pont, 2. Viborg 4, 3. Podgorica 2, 4. FTC 0.