Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém kötelező győzelmet aratott az izlandi Valur Reykjavík otthonában a férfikézilabda Bajnokok Ligája utolsó fordulójában, így a magyar csapatnak maradt esélye, hogy bekerüljön a legjobb 16 közé.

F csoport, 6. (utolsó) forduló:
Valur Reykjavík (izlandi) - MKB Veszprém 24-31 (14-14)
Reykjavík, 600 néző
v.: Meyer, Ratz (svájciak)
gól: Porsteinsson 6/1, Arnarson 4, Karlsson 4, Fridriksson 3 (1), Sigfusson 2, Palmason 1, Arnason 1, Jonsson 1, Gunnarsson 1 (1), Fridgeirsson 1, illetve Sesum 9, Vujin 6/2, Gál 4, Gulyás 3, Markovic 3, Pérez 2, Ilyés 2, Iváncsik G. 1, Iváncsik T. 1.
hetesek: 5/3, illetve 2/2
kiállítások: 2, illetve 6 perc

A Veszprémnek mindenképpen nyernie kellett Izlandon, hogy maradjon esélye a csoport második helyére, illetve a 16 közé kerülésre. Az elején felváltva estek a gólok, miközben rengeteg ziccer kimaradt. 5-5 után gyors két találattal lépéselőnybe került a Veszprém, amely korábban hétméterest is rontott, ám kapusa, Peric remekelt. Ezt követően tovább növelte a különbséget a vendégcsapat (24. perc: 8-12), de ezután érthetetlen módon rontások tömkelegét mutatta be Mocsai Lajos együttese. A hazaiak egyenlítettek (13-13), majd fordítottak, azonban közvetlenül a szünet előtt Vujin büntetőből eredményes volt.

A második félidőt jobban kezdte a magyar csapat, jó védekezésének, valamint Sesum és Gulyás gólerős játékának köszönhetően fokozatosan növelte előnyét. A fokozatosan fáradó izlandiak 23 perc alatt csak hatszor találtak be, és a hajrá 26-20-as veszprémi vezetésről indult.

A helyzet a későbbiekben sem változott, a második játékrészben sokkal jobban összpontosító Veszprém megérdemelten diadalmaskodott.

A magyar alakulat most már csak egyben bízhat, hogy a már biztos csoportgyőztes német Gummersbach szombaton nyer a szlovén Celje otthonában. Ha nem, akkor a Veszprém a KEK nyolcaddöntőjében folytatja, amelynek sorsolását jövő kedden rendezik Bécsben.

A Gummersbach együtteséhez kapcsolódó hír, hogy a magyar válogatott kapusa, Fazekas Nándor nem lehet ott a celjei összecsapáson, ugyanis a szerdai, HSG Wetzlar elleni bajnokin olyan szerencsétlenül nyúlt egy lövésbe, hogy eltört a jobbkezének kisujja. Fazekasra várhatóan egy hónap pihenő vár, a keretbe a 19 esztendős Stanislaw Gorobtschuk került be.

Az állás:
1. (és már csoportgyőztes) Gummersbach (német) 9 pont/5 mérkőzés
2. Veszprém 6/6
3. Celje (szlovén) 5/5
4. Reykjavík (izlandi) 2/6