Társoldalunk:

Ígéretes hétvége előtt állnak kézicsapataink

2007.11.23. 15:34

Minden magyar férfi kézilabdacsapat jó hétvégét zárhat az európai kupákban.

A Bajnokok Ligájában a Pick Szeged már csoportgyőztesként fogadja a fehérorosz Meskov Bresztet, csak az a kérdés, hogy a Tisza-parti alakulat százszázalékos mérleggel zárja-e az első kört. Minden bizonnyal igen, és akkor az első magyar együttes lesz, amely véghez viszi ezt a bravúrt a legerősebb kontinentális kupában.

Az MKB Veszprém csütörtökön hozta az izlandi Reykjavík elleni kötelező győzelmet, de izgulhat, hogy a német Gummersbach - soraiban az ex-veszprémi Fazekas Nándorral - nyer-e Celjében. Ha nem, akkor a Veszprém átkerül a KEK nyolcaddöntőjébe, ami csalódást jelentene.

Az EHF-kupában a Dunaferr tíz- (32-22), a DKSE-Airport Debrecen pedig hatgólos (35-29) előnyt szerzett a román Dinamo Bucuresti, illetve az orosz SKIF-Krasznodar ellen. A hajdúságiaknak lesz miért izgulniuk, a dunaújvárosiak ugyanakkor már a 16 között érezhetik magukat.

A KEK-ben a PLER minimális különbségű (25-24) vereséget szenvedett a török Piyango otthonában, így Budapesten minden bizonnyal kiharcolja a továbbjutást.

szombat:
BL, H csoport, 6. forduló:
Pick Szeged - Meskov Breszt (fehérorosz) 16.15

F csoport:
Celje - Gummersbach 17:15 ó
    
KEK, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:
PLER - Piyango (török) 18 (az első mérkőzésen: 24-25)

vasárnap:
EHF-kupa, a 16 közé jutásért, visszavágó:
Dinamo Bucuresti (román) - Dunaferr 15.30 (22-32)
SKIF-Krasznodar (orosz) - DKSE-Airport Debrecen 15 (29-35)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK