Vágólapra másolva!
A jövő vasárnap kezdődő franciaországi világbajnokságra készülő női kézilabda-válogatott magabiztos győzelmet aratott Montenegró ellen Dabason.

Eredmény:
Magyarország - Montenegró 37-26 (15-14)

Rossz hír volt a magyarok számára, hogy Mehlmann Ibolya sérülés miatt nem vállalhatta a játékot, az átlövő csak jövő szerdától tud teljes értékű edzést végezni.


A találkozó elején felváltva vezettek a csapatok, a védelmek nem igazán tudták megszűrni a gyors támadásokat. A vendégek két világklasszisa, Savic és Popovic remekelt, alig lehetett tartani őket. Emberelőnyben kétgólos előnyt szerzett a magyar együttes, azonos létszámban viszont visszaállt a "döntetlen körüli" állapot.

A vendégek nem engedték ellépni a hazaiakat, ugyanakkor többféle védekezési stílust kipróbálva zavarták meg őket, ráadásul Görbicz két büntetőt is kihagyott. Csak Pálingeren múlt, hogy nem jött az újabb fordítás.

A térfélcserét követően érettebb játékot mutatott a magyar válogatott, és egyértelművé tette: sokkal jobb riválisánál. A cserék frissebben mozogtak, és fokozatosan növelték az előnyt (24-16). Az 51. percben már kétszámjegyű volt a különbség (30-20), amely még a hátralévő időben tovább hízott.

A két csapat szombaton 15:45 órakor Kiskunfélegyházán is megmérkőzik.