Vágólapra másolva!
Botrányos első félidei végjáték után remek negyedórás produkciót nyújtott a magyar nőikézilabda-válogatott, s végül 28-26-ra legyőzte Lengyelországot a világbajnokság dijoni középdöntőinek első összecsapásán. A mérkőzés után a két szakvezetőt, Németh Andrást és Zsiga Gyulát kérdeztük a történtekről.

Pincési László helyszíni jelentése Dijonból

"Az első félidőben 5, a másodikban 15 percig játszottunk úgy, ahogy az a csapat tudásához méltó. Ez a húsz perc jelent már valamit, remélem, az elkövetkezőkben az időszak hosszúságát tudjuk növelni. Döntő volt Pálinger Kati kapusteljesítménye" - értékelte tömören a Lengyelország elleni összecsapást Németh András szövetségi kapitány.




"Igyekszünk megtenni mindent, de nem egyszerű. Én korábban már mindent elkövettem az öltözőben, kiabáltam, higgadtan értékeltem, semmi sem jött össze. Félidőben bementem, s azt mondtam: 'tök mindegy mit mondok, úgyis mást csináltok.' Na, úgy tűnik, ez hatott."

Németh elmondta, hihetetlen mennyiségű videófelvételt elemeznek, ám a csapat fejben nincs ott mindig a mérkőzéseken. "Csak annyit jegyeztem meg, 'ugye megbeszéltük, a lengyel kapus mindig leül'. Erre mi történt? Lefelé lőttünk. Egy jó emberelőnyös szituáció után kértem tőlük, ismételjék meg újra a figurát. Nem sikerült. Újra kértem, ismét nem sikerült. S nem azért, mert nem akarták megfogadni a tanácsot, hanem mert történt valami a pályán, egy nem várt lépés a védők részéről, s ez megzavarta őket."

A sikerélmény pillanatnyi és előremutató hatásáról Zsiga Gyulával is sikerült pár szót váltani. A csapat edzője szerint a második félidő negyedórás játékán látszott, tud a csapat, de rejtély, ez miért nem jön ki.

Forrás: [origo]

Arra a kérdésre, hogy a Szűcs, Hornyák belső párossal póbálkoznak-e még a továbbiakban, Zsiga csak ingatta fejét. "Nagyon jól játszottak mindketten, de sajnos ezzel a megoldással kettőt kellett cserélnünk támadásban. A soron következő ellenfelekkel szemben ezt nem engedhetjük meg magunknak."

A csapatra (és a világbajnokság többi résztvevőjére) pénteken szünnap vár, ezt a lányok délelőtt városnézéssel, délután edzéssel töltik. S következhet a szombati nagy csata az első igazán komoly ellenféllel, Németországgal szemben.