Vágólapra másolva!
A Detroit Pistons öt mérkőzésből álló nyerési szériájának vetett véget a Chicago Bulls azzal, hogy az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján vendégként győzött. A chicagói alakulatban az argentin légiós, Andres Nocioni a második negyedben 17 pontot dobott, s összesen 22-ig jutott.

A remeklő Boston Celtics ezúttal is parádézott, 28 ponttal múlta felül - saját közönsége előtt - a Toronto Raptors együttesét.

Ezredik NBA-mérkőzését játszotta Shaquille O'Neal, de a "határátlépés" nem sikerült jól, ugyanis csapata, a Miami Heat kikapott a Golden State Warriorstól. A 35 éves kosaras 21 percet töltött a pályán, ezalatt 13 pontot és 10 lepattanót szerzett. A floridai alakulat mindössze négy mérkőzését nyerte meg a jelenlegi idényben, 15-öt viszont elvesztett, ezzel az utolsó helyen áll a Keleti főcsoportban.

Eredmények:
Detroit Pistons - Chicago Bulls 91-98
Orlando Magic - Indiana Pacers 109-115
Philadelphia 76ers - New York Knicks 101-90
Washington Wizards - Phoenix Suns 107-122
Boston Celtics - Toronto Raptors 112-84
New Jersey Nets - Houston Rockets 89-96
New Orleans Hornets - Memphis Grizzlies 118-116 - hosszabbítás után
San Antonio Spurs - Utah Jazz 104-98
Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 87-97
Golden State Warriors - Miami Heat 120-113
Seattle SuperSonics - Milwaukee Bucks 104-98

***

David Stern, az NBA főigazgatója szerint jelenleg csak London alkalmas arra, hogy NBA-mérkőzéseket fogadjon. "Londont leszámítva jelenleg nincs olyan város, amely megfelelő arénával rendelkezne" - indokolt az NBA első számú vezetője.

Ugyanakkor hozzátette, Berlinben és Madridban hamarosan lesz színvonalas, nagy méretű csarnok, míg Rómában előrehaladott tárgyalások folynak egy ilyen létesítmény felépítéséről, akárcsak Hamburgban, továbbá Csehország és Lengyelország is érdeklődik NBA-mérkőzések fogadása iránt.

Stern szerint így van esély az Európa felé történő nyitásra. "A csapatok utazása nem gond, minden a televíziós jogdíjaktól, illetve az NBA-szabványnak megfelelő csarnokok számától függ" - tette hozzá.