Vágólapra másolva!

Elődöntő helyett helyosztó a szomorú házigazdával

A magyar és a házigazda francia válogatott egyaránt csalódott a nőikézilabda-világbajnokság elbukott negyeddöntője miatt, mindkét gárda egymás ellen bizonyíthatja, hogy ott van a helye a legjobbak között.

Németh András szövetségi kapitány alakulata úgy kapott ki 36-35-re a címvédő oroszoktól, hogy mindkét félidőben már komoly előnye volt, míg a rendező hét góllal is vezetett a románokkal szemben, ám kétszeri hosszabbításban alulmaradt.

"Kérdés, mennyire lehet felrázni a lányokat egy 5-8. helyért zajló összecsapásra. Abból a szempontból örülök, hogy a franciákkal játszunk, mert így legalább tízezer néző lesz a Bercy-csarnokban, és ez elég felemelő érzés. Ha meg tudjuk ismételni az oroszok elleni mérkőzés legjobb 50 percét, akkor legyőzhetjük a franciákat" - mondta Németh András.

Szabó Edina, a francia válogatott menedzsere - aki korábban a székesfehérvári Cornexi-Alcoa edzője volt, férje, Borsos Attila pedig a vb-ről közvetítő Sport TV szakkommentátora - az MTI érdeklődésére elmondta: annak ellenére bízik a jó, látványos csatában, hogy két fáradt, elkeseredett csapat találkozik majd szombaton 12.30-kor.

"Mind a magyar, mind a francia együttes kezében ott volt a lehetőség, hogy elődöntős legyen. Valószínűleg egyforma érzések kavarognak a játékosokban. A két negyeddöntő sok erőt kivett, ráadásul lelkileg is nyomasztó volt a vereségek miatt" - jegyezte meg Szabó Edina.

A két együttes közel három éve, 2004. december 12-én találkozott egymással legutóbb, akkor a magyarországi Európa-bajnokságon, Győrben a hazaiak nyertek 14-12-es félidő után 32-23-ra. Azonban az a francia együttes már nyomaiban sem hasonlított a 2003-as horvátországi vb-döntőben a magyarokat drámai csatában, kétszeri hosszabbításban legyőző alakulatra.

A további program (Párizs, Bercy-csarnok):
péntek:
a 11. helyért: Lengyelország - Macedónia 18.15
a 9. helyért: Spanyolország - Horvátország 20.45

szombat:
az 5-8. helyért:
Koreai Köztársaság - Angola 10 ó
Franciaország - Magyarország 12.30

elődöntő:
Románia - Oroszország 15 ó
Norvégia - Németország 17.30

vasárnap:
a 7. helyért, 9 ó
az 5. helyért, 11.30
a 3. helyért, 14 ó
döntő, 16.30