Vágólapra másolva!
A Charlotte Bobcats profi kosárlabda-csapatának résztulajdonosa, a legendás Michael Jordan ismét pályára lépett - igaz csak edzésen. A Hiúzok ugyanis az utóbbi 12 mérkőzésük közül tízet elveszítettek, s Jordan úgy gondolta, esetleg személyes jelenléte segít felrázni a társaságot.

"Az elmúlt napokban csak kis dolgokra fókuszáltunk, arra, hogy a játékosok csapatként kosarazzanak" - mondta Jordan, aki úgy vélte, talán a jelenléte hatással lesz az együttes tagjaira.

"Azt mondtam nekik, hogy a csapatban nincs egy klasszis All Star-játékos sem. Ez azt jelenti, hogy a siker érdekében mindenkinek meg kell bízni a másikban. Amíg valaki nem jut olyan szintre, hogy képes legyen meccseket eldönteni, addig nagyon fontos, hogy egységként játsszanak. Azt hiszem, ez volt az én legfontosabb üzenetem" - vélte Jordan.

Ami az NBA keddi összecsapásait illeti, a Sacramento Kings, a Los Angeles Lakers és a Toronto Raptors jóvoltából csak idegenbeli siker született.

A New Jersey Nets a legutóbbi tíz hazai találkozójából már nyolcadszor hagyta el vesztesen a pályát, most a John Salmons vezette Sacramento győzte le őket. Salmons saját egyéni csúcsát megdöntve 31 pontot dobott.

Chicagóban a lágyéksérüléstől szenvedő Kobe Bryant megszokottnál jóval halványabb teljesítménye (18 pont) ellenére is diadalmaskodott a Lakers. Az estén Sasha Vujacic (19 pont) és Lamar Odom (17 pont 16 lepattanó) voltak a csapat nyerőemberei, de a fiatal center, Andrew Bynum (12 pont, 10 lepattanó, 4 blokkolt dobás) is jól teljesített.

A Raptorsban 24 pontot dobó Chris Bosh 2847 egységével átvette a torontói csapat örökranglistáján az első helyet a korábbi listavezető Antonio Davistől (2839 pont), aki 2006-os visszavonulásáig volt a kanadai gárda tagja. Bosh pontjai felét a harmadik negyedben dobta, hozzásegítve csapatát a Los Angeles Clippers elleni diadalhoz

Eredmények:
New Jersey Nets - Sacramento Kings 101-106
Chicago Bulls - Los Angeles Lakers 91-103
Los Angeles Clippers - Toronto Raptors 77-80