Vágólapra másolva!
A Honvéd férfivízilabda-csapata 2007-ben is Magyar Kupa-győztes akar lenni, az Eger viszont szeretné elhódítani tőle a címet. Ez derült ki a két együttes képviselőinek a nyilatkozataiból azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyet az MK év végi zárószakaszának apropóján tartottak az érintett klubok és a szövetség küldöttei.

A várt Honvéd-Eger döntős csata előtt persze még mindkét gárdának sikerrel le kell küzdenie elődöntős riválisát, amire az erőviszonyok alapján komoly esélye is van, hiszen sem az Újpest, sem a Ferencváros nincs azon a tudásszinten, mint a címvédő, illetve a bajnoki bronzérmes hevesi alakulat.

Kovács István, a Honvéd vezetőedzője elmondta, hogy a 29-30 közötti hazai kupafellépés előtt csapatára még komoly nemzetközi megméretés vár: most szombaton az Euroliga főtáblás csoportkörében a horvátok élegyüttesét, a legutóbbi kiírásban másodikként végzett Jug Dubrovnikot fogadják a Kőér utcában. Majd csak e találkozó után foglalkoznak a Magyar Kupával, amelyet természetesen az idén is meg akarnak nyerni.

Hasonlóra törekszik az Eger is. Amint azt Halmos R. Péter, a hevesi pólóklub első embere elmondta, a bajnokság és a LEN-kupa mellett a Magyar Kupában is az első hely a céljuk. Előbb azonban még ugyancsak nagyon fontos feladatként játszanak a Szegeddel, a LEN-kupában állva maradt és velük összesorsolt másik magyar csapattal a kontinentális szövetség sorozatának egyik nyolcaddöntős párjaként, s az első mérkőzés most szombaton lesz, a Tisza-partiak otthonában. Az összecsapásról - csakúgy, mint az MK-döntőről is - hiányozni fog balkezes válogatottjuk, Kiss Csaba, aki kezét törte.

A Magyar Kupa négyesdöntőjében a Honvéddal összekerült Újpest mestere, Petrovics Mátyás arról beszélt, a szerencse mellett az is kellett a legjobb négy közé jutáshoz, hogy megdolgozzanak a sikerért. Tudják, hogy a "dominós" legénység a jóval esélyesebb, de mindent elkövetnek azért, hogy alaposan megnehezítsék a címvédő dolgát.

A Ferencváros szándékairól viszont senki nem értesülhetett, mert a zöld-fehérektől senki nem volt jelen a sajtótájékoztatón.

A női Magyar Kupában is a négyesdöntőig jutott a vetélkedés, és a hölgyek a férfiakhoz hasonlatosan a Szőnyi úti uszodában küzdenek meg a serlegért december 29-én és 30-án. A címet itt is a Honvéd őrzi, de nehéz leckének ígérkezik az elsőség megvédése, mivel a trónkövetelők is igen erősek, ráadásul a bajnokságban az OSC egyszer már le is győzte a Kőér utcaiakat.

A vízilabdás évzáró különprogramjaként, a női és a férfi finálé között rendezik meg a Vodafone-gálamérkőzést a névadó szponzor csapata és a magyar férfiválogatott között. Hogy milyen összeállításban, az még nem dőlt el, de szinte biztos, hogy ha játszik, akkor a "mobilosoknál" száll vízbe a világ egyik legjobb pólósának számító Kásás Tamás, a cég reklámarca.

A kupaprogram:
Vodafone férfi Magyar Kupa, Szőnyi út:
december 29., elődöntők:
UNIQA-UTE - Domino-Honvéd 16 ó
Brendon-UPC-ZF-Eger - FTC-Aprilia 17.30

december 30., döntő:
az elődöntők nyertesei, 15.30 (tv.: Sport1)

Floriol női Magyar Kupa, Szőnyi út:
december 29., elődöntők:
Dunaújvárosi Főiskola-ELCO - OSC-Cemelog 13 ó
Hungerit-MetalCom-Szentes - Domino-Honvéd-Polo SC 14.30

december 30., döntő:
az elődöntők győztesei, 13.40 (tv.: Sport1)

A harmadik helyért a férfiaknál és a nőknél sem rendeznek mérkőzést.