Vágólapra másolva!
Nem túl pozitív évet zárt 2007-ben a magyar kézilabdasport. A női válogatott szégyenszemre a nyolcadik helyen zárta a világbajnokságot, míg a férfiak úgy lettek kilencedikek, hogy ha utolsó három mérkőzésükön egy pontot szereznek, már negyeddöntősök. A bajnokságban a Budapest Bank-FTC és a Pick Szeged trónfosztással lett aranyérmes, a nemzetközi kupában a Győr és az FTC elődöntőig jutott. Szerencsére emlékezni és gálázni jó szívvel lehetett.

Az év első világversenyén a férfiak Németországban léptek pályára, s a világbajnokság csoportküzdelmeit százszázalékos teljesítménnyel abszolválták. Csodásan kezdődött a vébé, hiszen Dánia ellen elképesztő hajrával, s Puljezevics Nenad ámulatba ejtő parádéjának köszönhetően 30-29-re győzött csapatunk, majd Norvégia (25-22) és Angola (34-31) sem okozott gondot.

A középdöntőben folytatódott a parádé, hiszen a Csehország elleni 28-25-ös sikert követően kézzel fogható közelségbe került a negyeddöntő. Ehhez csupán egy pontocskára lett volna szükség a hátralévő három meccsen, ám a horvátoktól elszenvedett 25-18-as zakó, majd a spanyolok 33-31-es sikere után Oroszország ellen sem sikerült a bravúr.

Noha utolsó középdöntő-találkozóján tíz másodperccel a vége előtt még továbbjutásra állt válogatottunk, Koksarov találata eldöntött mindent: Oroszország 26-25-re nyert, s továbbjutott, míg a Skaliczki-csapat 34-33-ra verte Szlovéniát, s ezzel a 9. helyen zárt.

A világbajnok Németország lett, amely a döntőben 29-24-re verte Lengyelországot.

Forrás: EPA

Női válogatottunk sem járt jobban a decemberi, franciaországi világbajnokságon, amelyre komoly, érmes reményekkel utazott, végül azonban szégyenszemre még a minimális célt, a 7. helyet sem tudta megszerezni, s nyolcadikként zárt.

Már a csoportmérkőzések során érződött, nincs egyben a csapat, ám Japán ellen 35-31-re hozta csak a meccset a Németh András irányította gárda, a Kongóval szembeni 33-20-as eredmény is csalóka, ha azt nézzük, volt olyan szakasza a meccsnek, amelyet 7-0-ra nyertek az afrikaiak, ám a spanyolok elleni 26-26-ot már nehéz volt megmagyarázni.

A dijoni középdöntőben már megrázta magát a csapat, Lengyelország 28-26-os legyőzése után, a németek elleni 30-30 , illetve a románok 34-31-es legyőzése komoly reményeket ébresztett a folytatást illetően.

Így értetlenül állt a közvélemény és a szakma a Dél-Koreától elszenvedett 31-26-os zakó előtt, amely miatt a negyeddöntőben a címvédő Oroszország és egy 36-35-ös vereség következett.

Együttesünk teljesen összezuhant, előbb kikapott Franciaországtól 32-27-re, majd a 7. helyért sporttörténelmi meccsen 37-36-ra alulmaradt Angolával szemben.

A nyolcadik hely csupán annyit ért, hogy csapatunk márciusban egy később kijelölendő helyszínen még selejtezőt vívhat az olimpiai szereplésért.