Vágólapra másolva!
Szombaton Toulouse-ban, hétfőn Miskolcon méri össze erejét a magyar és a francia férfikézilabda-válogatott. Csapatunk tagjai optimistán készülnek az összecsapásokra és a norvégiai Európa-bajnokságra, míg a címvédőnél egyre több a probléma.

Nincs egyszerű helyzetben Claude Onesta, az Európa-bajnoki címvédő francia férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki elismerte, a jelenlegi helyzetben nem a legjobb összeállításban utazik csapata a norvégiai kontinensviadalra.

Az már korábban kiderült, hogy a két klasszis szélső, Michaël Guigou és Joël Abati sem állhat a csapat rendelkezésére boka-, illetve vállsérülése miatt, de a hírek szerint nem lehet ott az Eb-n a Hamburg világklasszis beállósa, Bertrand Gille sem.


A magyar válogatott esélyeiről Eklemovics Nikola és Nagy László nyilatkozott

"Komoly csatát várok a két mérkőzésen, hiszen a magyar válogatott legtöbb játékosa komoly csapatban edződik" - nyilatkozta Onesta, hozzátéve, a helyzetet nagyban nehezíti Bertrand Gille sérülése. "Van tíz napunk arra, hogy kiderüljön, az egy hónapja vállproblémákkal küszködő játékos tudja vállalni a játékot az Eb-n vagy sem."

A francia válogatottat a rutinos és a fiatal játékosok egyvelege alkotja: Didier Dinart (263-szoros válogatott), Jérome Fernandez (236), Guillaume és Bertrand Gille (222, 192) mellett ugyanis ott van a keretben az egyszeres válogatott Damien Scaccioanoce, illetve Cédric Paty, aki még nem húzhatta magára a nemzeti mezt.

A francia keret
kapusok: Daouda Karaboué (Montpellier), Thierry Omeyer (Kiel, német), Yohann Ploquin (Toulouse)
mezőnyjátékosok: Luc Abalo (Ivry), Cédric Burdet (Montpellier), Laurent Busselier (Chambéry), Didier Dinart (Ciudad Real, spanyol), Jérome Fernandez (Barcelona, spanyol), Olivier Girault (Paris), Bertrand Gille (Hamburg, német), Guillaume Gille (Hamburg, német), Fabrice Guilbert (US Ivry), Franck Junillon (Montpellier), Nikola Karabatic (Kiel, német), Christophe Kempé (Toulouse), Geoffroy Krantz (Gummersbach, német), Daniel Narcisse (Chambéry), Sébastien Ostertag (Tremblay-en-France), Cédric Paty (Chambéry), Damien Scaccianoce (Nimes), Cédric Sorhaindo (Paris HB)

A program:
január 5. (szombat), Toulouse:
17.30: Franciaország - Magyarország (tv: Sport2 - élő)

január 7. (hétfő), Miskolc:
18.00:Magyarország - Franciaország (tv: Sport1 - élő)