Társoldalunk:

Először nyert a Fradi a nőikézi-BL-ben

2008.01.06. 19:00

Az 5. fordulóban megszerezte első győzelmét a nőikézilabda Bajnokok Ligájában a Budapest Bank-FTC a vendég montenegrói Buducnost Podgorica ellen.

női BL, 5. forduló, D csoport:
Budapest Bank-FTC - Buducnost Podgorica (montenegrói) 36-28 (15-12)

Az eddig pont nélküli FTC-nek győznie kellett ahhoz, hogy reménykedjen a csoport harmadik helyének megszerzésében, és az ezzel járó KEK-nyolcaddöntős szereplésben.

Forrás: MTI

Uhrakova (zöld mezben) harcol a túlerővel

A találkozó elején fej fej mellett haladt a két csapat, ám a Podgorica egyszer sem tudott vezetni. Negyedóra elteltével - amikor is a könyöklés miatt vérző Szucsánszkit le kellett cserélni - kisebb előnyt szereztek a hazaiak (10-7), ám a rivális gyorsan felzárkózott. A szünet előtti hajrát megint a népligetiek bírták jobban.


Bravúrra készülnek Viborgban Zácsikék

A folytatásban változatlanul az FTC akarata érvényesült, már a védőjátékukban sem volt hullámvölgy, ennek következtében fokozatosan nőtt a különbség. A vendégek negyedórával a vége előtt adták fel a küzdelmet, ekkor már tetszés szerint érte el góljait a magyar bajnok, amely a végjátékban kissé kiengedett.

Az FTC a záró fordulóban, jövő vasárnap 15.50-kor a Viborg otthonában lép pályára, és pontot kell szereznie, hogy legyen esélye átkerülni a KEK nyolcaddöntőjébe. A zöld-fehérekkel szemben jelenleg egypontos előnyben lévő Podrorica az eddig százszázalékos, és a BL-ben az egyik főesélyesnek számító román Valceával mérkőzik.

A kvartett másik mérkőzésén:
Viborg (dán) - Oltchim Valcea (román) 29-31 (16-20)

Az állás:
1. Valcea 10 pont
2. Viborg 5
------------------
3. Podgorica 3
4. FTC 2

A Valcea és a Viborg már továbbjutott a BL-ben a legjobb nyolc közé.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK