Társoldalunk:

Gyenge előjáték után Eb-bravúrban bíznak kéziseink

2008.01.16. 7:34

A C csoportban szereplő magyar válogatott nehezen kaphatott volna erősebb ellenfeleket, hiszen csütörtökön a 2005-ös világbajnok Spanyolország, szombaton pedig a jelenlegi vb-címvédő Németország ellen lép pályára, majd vasárnap az előzőeknél szerényebb játékerőt képviselő, de korántsem lebecsülendő Fehéroroszország legjobbjai következnek.

A spanyoloknál a felkészülés elején már kidőlt a beállóscsillag, Rolando Urios Fonseca (Ciudad), a Barcelona játékosa, Victor Tomas, ám a legnagyobb érvágást klubtársa, David Barrufet hiánya okozhatja. A világ egyik legjobb kapusa Argentína ellen szenvedett izomsérülést, a hírek szerint izmán 11 centiméteres szakadás keletkezett, így el sem utazott Norvégiába.

Juan Carlos Pastor szövetségi kapitány végül úgy döntött, Jose Hombrados (Ciudad Real) mellett Jose Manuel Sierra (Valladolid) lesz a másik kapus.

Forrás: EPA

A német válogatott 18 játékossal érkezett a skandináv országba. Heiner Brand szövetségi kapitány az utolsó pillanatig kivárt, s mivel a hétvégi két, Dánia elleni összecsapáson több játékosa is megsérült, kénytelen volt több játékossal elutazni.

A germánok szombaton 30-26-ra kikaptak Aarhusban, egy nappal később Kielben viszont 34-24-re legyőzték a riválist. Mindennek azonban ára volt, hiszen Pascal Hens (Hamburg), Florian Kehrmann (Lemgo) és Christian Zeitz (Kiel) is kisebb sérülést szenvedett

"Mivel a csoportkör után lehetőségünk lehet két játékos nevezésére, úgy döntöttünk, inkább többen utazzunk el, s legyenek velünk Norvégiában a beugrásra kész lehetséges jelöltek is" - mondta Brand.

A szakvezető végül kihagyta a jobbszélső Christian Schönét és a közelmúltban tumorműtéten áteső Jens Tiedtkét, utóbbi helyett Andrej Klimovets (Rhein-Neckar Löwen) és Sebastien Preiss (Lemgo) került a csapatba.

Fehéroroszországról semmit sem lehet tudni, a keret a légiósok mellett a Pick Szegeddel egy BL-csoportban szerepelt Bresztre épül. A válogatott Lengyelországban játszott két edzőmeccset, az elsőn 34-31-ra, a másikon 35-27-re kapott ki.

A csoportellenfelekkel szembeni magyar mérleg:
Spanyolország
25 mérkőzés - 11 magyar győzelem, 4 döntetlen, 10 vereség (574-561)
utolsó mérkőzés: 31-33 ( vb-középdöntő, Mannheim, 2007. január. 27.)

Németország
21 mérkőzés - 3 magyar győzelem, 3 döntetlen, 15 vereség (489-546)
utolsó mérkőzés: 23-33 (barátságos mérkőzés, Budapest, 2007. január 7.)

Fehéroroszország
4 mérkőzés - 4 magyar győzelem (129-108)
utolsó mérkőzés: 33-27 ( Eb-selejtező, Minszk, 2005. január. 9.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK