Társoldalunk:

Álomszerűen kezdték az Eb-t férfikéziseink

2008.01.17. 18:46

Eredmény, férfikézilabda-Eb, C csoport, 1. forduló:
Magyarország - Spanyolország 35-28 (14-12)
Bergen, Haukelandshallen, 2000 néző
v.: Baum, Goralczyk (lengyelek)
gólszerzők: Nagy L., Ilyés 7-7, Iváncsik T. 5, Császár, Gál 4-4, Mocsai T., Iváncsik G., Laluska 2-2, Eklemovics, Zubai 1-1, illetve Garabaya 8, Romero 7, Rocas 4, Garcia, R. Entrerrios 2-2, A. Entrerrios, Davis 1-1
kiállítások: 6, illetve 2 perc
hétméteresek: 2/1, illetve 3/1

A magyar csapatból Grebenár és némileg meglepő módon Gulyás maradt ki, aki a balul sikerült Posten-kupán a mieink egyik legjobbja volt. A spanyoloknál az egyik sztárkapus, Barrufet sérülés miatt nem került a meccsre nevezett keretbe, de a másik hálóőr, Hombrados sem teljesen egészséges, így Sierra Mendez kezdett a kapuban.

Iváncsik Gergő kapufájára góllal válaszoltak a hispánok, Rocas a jobbszélről volt eredményes, 0-1. Nagy László ziccert hibázott, gyorsan indultak a spanyolok, és Romero nem hibázott, 0-2. Ilyés lapos lökete végre utat talált a bal alsóba, itt az első magyar gól, 1-2.

Ortega átlövésével szemben Puljezevics tehetetlen volt, 1-3. Nagy László is elkezdte a gólgyártást, majd Ilyés vállalkozott bátran, máris egyenlő, 3-3! Sajnos nem sokáig volt döntetlen, mert Juan Garcia a szélről mattolta Puljezevicset, 3-4. Szerencséje volt Romerónak, lövése a kapufáról a magyar kapus hátára, onnan a hálónkba került, 3-5, de Gál hozott közelebb minket, 4-5.

Romero tisztán próbálkozhatott egy blokknak köszönhetően, ki is használta, 4-6. Aztán Nagy László, majd egy Puljezevics-védés utáni indítást követően Iváncsik Tamás volt eredményes, 6-6. Garabaya és Császár gólpárbaja után 7-7. Iváncsik T. gójával először vezetünk, 8-7!

Puljezevics parádés védéssel szomorította Juan Garciát, az ellentámadásból Eklemovics harcolt ki hétméterest, amit Iváncsik G. lőtt a kapufára. Ortegának szépen csinálták meg a helyet a többiek, át is lőtte a falat, 8-8. Belül védekezésért hetest kaptak a spanyolok, Rocas belőtte, 8-9. Laluska válaszolhatott volna, de talpról nem tudta meglepni Sierra Mendezt, aztán Iváncsik T. fejezett be gyönyörűen egy gyors akciót, 9-9.

Császár szépen vette észre a rést két védő között, 10-9, ismét vezetünk! A sokadik Puljezevics-bravúr után Császár a nehezét megcsinálta, de ziccerben a lécet találta telibe. Rocas cunderrel próbálkozott a jobb szélről, de tévesztett, aztán Zubai szerezte meg első gólját, 11-9. Hibák mindkét oldalon, pontosabban Davis kísérleténél inkább Puljezevicset dicsérhetjük, de utána a nagy rohanásban Zubai ütközött ellenfelével, így a hispánok visszakapták a labdát.

Laluska révén a miénk az első kétperces büntetés, de emberhátrányból is gólt tudtunk szerezni, Puljezevics indítása után Iváncsik T. jegyezte negyedik találatát, 12-9. Majd Ilyés szlalomozott parádésan, aztán a lövése is prímára sikeredett, 13-9.

Puljezevics továbbra is fog, mint a festék, ezúttal Rocas hetesét rúgta ki, aztán Ilyés kilencről bombázott a spanyol kapuba, 14-9. Garabaya fordult le Herbertről, és Nagy Lacit is lerázta, 14-10-re szépített. Egy kézről becsúszó lövéssel közelebb jöttek a spanyolok, 14-11-nél Skaliczki László időt kért. Nagyot lebirkózták a védők, a bírók viszont nem fújtak, az ellentámadásnál pedig Garabaya beállóból túljárt Puljezevics eszén, 14-12. A félidőt egy-egy blokkolt lövés zárta, kétgólos magyar előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

II. félidő

Spanyol góllal kezdődött a második felvonás, Iker Romero vette be a magyar kaput, 14-13. Elfogyott az előny, Ortega egyenlített, 14-14. Császár lövőcselekkel elküldte a sáncot, aztán szép gólt szerzett, de Garcia gyorsan egalizált, 15-15. Hatalmas Puljezevics-védés, Garciát fricskázta meg egy az egyben, Laluska pedig végre jól célzott, 16-15. Romero talpról, 9 méterről is gond nélkül lőhetett, 16-16.

Iváncsik T. egy elveszettnek tünő labdát passzolt oda Gálnak, aki a léc alá vágta azt, de megint Romero postázta a választ, 17-17. Gál ismét szemfüles volt, 18-17. Laluskát az sem zavarta, hogy a levegőben cibálták, 19-17. Egy kivédekezett spanyol támadás után jöhettünk, és Ilyés szépen húzta vissza a labdát a bal alsóba, 20-17!

Forrás: MTI

Puljezevics eksztázisban védte végig a meccset

Garabaya Nagyot felborítva szerzett gólt, sajnos megadták a bírók, fújhattak volna belemenést is, 20-18. Gál ziccerben Sierrát találta el, aztán Rocas használta ki, hogy elaludtunk védekezésben, 20-19. Egy eladott labda után Romero büntette meg a mieinket, 20-20, kezdődik minden elölről. Császárt a fájós ujja sem zavarta, ravasz gólt szerzett talpról, de Rocas hamar válaszolt, 21-21. Eklemovics is feliratkozik a góllövők közé, 22-21.

Ortega góljára Nagy Laci felelt, 23-22 ide, Antonio Marcos pedig Iváncsik Tamást lökte fel, amiért két perc és büntető járt, Mocsai növelte kettőre az előnyt, 24-22. Garabaya a beállós helyéről, hátrányból hozta közelebb a spanyolokat, de Nagy visszaállította a különbséget, 25-23. Sőt, Iváncsik T. a jobbszélről lőtte ki a bal sarkot, 26-23. Labdaszerzés, indítás, Nagy Laci-gól, négygólos magyar előny, 27-23, időt is kér a hispán kapitány!

Nagy újabb gólja után (28-23) szabálytalankodott, így kiküldték a bírók két percre, de eladták a labdát az ibériaiak. Ilyés a csereként beküldött Hombrados szeme közé vágta a labdát hátrányból, 29-23! És Puljezevics-bravúr Rocasszal szemben, bravó! Mocsai jegyzi a 30. magyar gólt, és megint jó volt a védekezés, labdát szereztünk, de Gál ziccerét Hombrados hárítja, Davis csökkentette a spanyol hátrányt, 30-24.

Garabaya találata indította az utolsó tíz percet, 30-25. Sajnos belejött az ellenfél, Alberto Entrerrios átlőtte a blokkot, 30-26, szerencsére Puljezevics megint védte Rocas próbálkozását. Kihagyott spanyol hetesre Iváncsik Gergő felelt, 31-26. Puljezevics kifogta A. Entrerrios átlövését, Iváncsik G. pedig remekül kapta le a levegőből a labdát, aztán Nagy lőtte szét a jobb pipát, 32-26.

Eklemovics nagy passzát Gál váltotta gólra, Garabaya viszont szépen ejtette át Puljezevicset, 33-27. Gál ziccert hibázott, aztán kiállították két percre, de Rocast már teljesen megbabonázta Puljezevics, aki ezúttal is védett. Sőt, egy újabb átlövést is leszedett a népszerű Puki (39%-os a védési hatékonysága!), aztán Skaliczki László időt kért két perccel a lefújás előtt.

Iváncsik G. emberhátrányból is bevette Hombrados hálóját, majd Garabaya növelte nyolcra góljai számát, 34-28. Ilyés még takarásból megkötényezte a spanyol portást, hogy igazán csodálatos legyen a vége, 35-28-ra nyert a magyar válogatott, álomszerű kezdés, szép volt fiúk!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK