Vágólapra másolva!
Szombaton a világbajnok Németország ellen lép pályára a magyar férfikézilabda-válogatott. Az Európa-bajnokság második mérkőzésén immáron a csoportelsőség lehet a tét, ehhez persze meg kellene ismételni a spanyolok ellen mutatott kiváló játékot. Főhet Heiner Brand kapitány feje, a germánok ugyanis elvesztették egyik legjobbjukat, a térdsérülést szenvedett Oleg Velykyt.

Az ukrán származású irányító a 2006-os Eb-n bőrrák, a tavalyi világbajnokságon keresztszalag-szakadás miatt nem tudott részt venni, a szakemberek szerint vele még tovább erősödött az amúgy is világklasszisokból álló német válogatott.

A fehéroroszok elleni nyitómérkőzésen négy perc alatt két bombagólt vágott, majd egy rossz lépést követően lesántikált a pályáról, s nem is jött vissza. A mérkőzés utáni vizsgálat kiderítette, számára véget ért a kontinensviadal, Berthold Hallmaier csapatorvos arról számolt be, hogy a játékos meniszkuszsérülést szenvedett, hétfőn, Heidelbergben meg is műtik a térdét.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a sok probléma miatt Heiner Brand, szövetségi kapitány eleve 15 játékost nevezet csak be, így Velyky helyét máris elfoglalhatta Lars Kaufmann.

A magyar csapat háza táján minden rendben van, a csapat nagyon készül a németek elleni csatára. "A hangulat meglehetősen jó, mindenkinek önbizalmat adott a spanyolok elleni győzelem. Szerintem a jó védekezésünkre lehetne építkezni, és ugyancsak fontos lesz, hogy megakadályozzuk majd ellenfelünk gyors lerohanásait" - nyilatkozta Nagy László a kezilabda.info oldalon.

A felek eddig 21 mérkőzést játszottak egymás ellen, 15 német siker és 3 döntetlen mellett 3 magyar győzelem született. Az utolsó mérkőzésen, Budapesten 23-23-as döntetlen született, de még sokkal szívesebben emlékszünk az athéni olimpia bravúrjára, ahol a csoportmérkőzésen során 30-29-re diadalmaskodtunk.

A bajusz a tét a németek ellen

A spanyolok elleni győzelem egyetlen "vesztese" Klembucz Ferenc, a magyar férfikézilabda-válogatott masszőrje lett, aki megfogadta: ha nyerünk, a játékosok kopaszra nyírhatják.
A Békés megyei Online információja szerint "Buci" újabb fogadalmat tett: amennyiben legyűrjük a németeket is, megválik húszéves bajszától.