Vágólapra másolva!
A Magyar Kézilabda Szövetség január 31-én, rendkívüli elnökségi ülésen dönt arról, hogy ki vegye át a Németh András távozása után üresen maradt szövetségi kapitányi posztot a nőikézilabda-válogatottnál. Az [origo] kíváncsi volt Zsiga Gyula, a Budapest Bank-FTC szakvezetőjének véleményére.

"A szakmának kell kijelölnie és a megneveznie az új szövetségi kapitányt" - mondta Zsiga Gyula, aki 2005-ben került a válogatott mellé, s januárban mondott lesz edzői posztjáról.

"Andrással mind a ketten, igaz más-más aspektusból, de megtettük a szükséges lépéseket. Azt azért el kell mondanom, nekem nem a csapattal volt bajom, egyszerűen többet szerettem volna dolgozni. Úgy vélem, András nem igazán tudta elképzelni a jövőt olyan társas kapcsolatban, ahol a feleknek eltérő véleményeik vannak" - vélte a szakember, aki hozzátette, szerinte mindkét fél eltúlozza a dolgot.

"Mindenki azt mondja, ha jön egy új ember, akkor az felpörgeti a csapatot. Ez igaz, s ez meg is felel az olimpiai kvalifikációs tornára. Az olimpia azonban már más lesz, oda olyan ember kell, aki tud hatni a játékosokra, aki olyan edzést és menedzselést tud adni a csapatnak, ami megoldást jelent. Olyan kaliberű tréner kell, akinek van kisugárzása, szakmai múltja."