Vágólapra másolva!
A Keleti-főcsoport első helyén álló Ottawa Senators kikapott a vendég Boston Bruinstól az NHL legutóbbi játéknapján.

Az amerikai gárda a 9. percben már 3-0-ra vezetett, és nem engedte ki kezéből a győzelmet. A Washington a törött orral játszó Alekszandr Ovecskin négy góljával és egy gólpasszával nyert a Montreal ellen.

Az orosz csatár hasonló bravúrra volt képes december 29-én az Ottawa ellen. Most 43 találatával a góllövőlista élére ugrott. A túloldalon a Kosztyicin testvérpár mindkét tagja, Andrej és Szergej is betalált, ilyenre utoljára 1974-ben volt példa a kanadai gárdában, akkor Frank és Pete Mahovlich ütött gólt egyazon meccsen.

A New York Rangers kapusa, Steve Valiquette élete első hibátlan NHL-mérkőzésén van túl, a Philadelphia ellen 20 védéssel járult hozzá a sikerhez. A Nashville csatára, J.P. Dumont megszakítás nélkül 16 találkozón gyűjtött pontot, és ez jelenleg a legjobb sorozat a ligában.

A Toronto svéd sztárja, Mats Sundin 11,4 másodperccel a vége előtt egyenlített a Carolina otthonában, ám ez is kevés volt a sikerhez. A kanadai együttes kazah csatára, Nyikolaj Antropov végleges büntetést kapott, mert kiállításakor a bírók felé hajította a botját. A légiós három mérkőzésre szóló eltiltásra számíthat.

Eredmények:
New York Islanders - Los Angeles Kings 1-3
Washington Capitals - Montreal Canadiens 5-4 - hosszabbítás után
Philadelphia Flyers - New York Rangers 0-4
Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs 3-2 - hosszabbítás után
Ottawa Senators - Boston Bruins 1-4
Tampa Bay Lightning - Vancouver Canucks 4-3
Nashville Predators - Columbus Blue Jackets 4-2