Társoldalunk:

Kosárünnep All Star-gálával és Harlem Globetrottersszel

2008.02.05. 12:52

Idén először tengerentúli mintára többnapos gálát szervez a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ), a programban kétszer is fellép a Harlem Globetrotters.

Az amerikai "vándorcirkusz" február 27-én Debrecenben, másnap a budapesti Papp László Arénában kápráztatja el a közönséget, február 29-én szakmai napra kerül sor sikeredzők előadásaival, végül március 1-jén Pécsett találkozik a férfi, illetve női válogatott az NB I legjobbjaival.

Utóbbi esemény egyben a két régi-új - és klubszinten a baranyai megyeszékhelyen dolgozó - szövetségi kapitány, Stojan Ivkovic és Rátgéber László bemutatkozása is lesz a nemzeti csapat kispadján.

"Szeretnénk meglovagolni a sportág iránti szeretetet, ráadásul karácsony környékén a legtöbb légiós hazautazik, ezért döntöttünk úgy, hogy decemberről hagyományteremtő szándékkal tavasz elejére tesszük át ezt a rendezvénysorozatot. Kapóra jött, hogy a Harlem is épp akkortájt turnézik Magyarországon, így még színesebb programmal várjuk a kosárlabdabarátokat" - mondta a budapesti sajtótájékoztatón Berényi János, az MKOSZ elnöke, hozzátéve, hogy a pécsi program egyik fénypontjaként a helyi öregfiúk megmérkőznek a szövetség elöljáróival.

Ami a szakmai napot illeti, Rátgéber László és Hajnal László a hamarosan induló pécsi kosárakadémiáról tart előadást, Tursics Sándor az utánpótlás-nevelésről, Sabáli Balázs pedig a FIBA edzőképzéséről beszél majd a Vasas pasaréti centrumában.

A 20. kosárgála All Star-csapataira az MKOSZ honlapján (www.hunbasket.hu) lehet szavazni, a kispadokon pedig a bajnokság aktuális éllovasainak az edzői ülnek majd. A műsorból ezúttal sem marad ki a kerekesszékes játékosok és a speciális olimpikonok bemutatója.

A kosárgála programja:
február 27., Debrecen, Főnix Csarnok:
Harlem Globetrotters 20 ó
február 28., Budapest, Papp László Aréna:
Magyarország - Szerbia ifjúsági válogatott mérkőzés 18 ó
Sajtóválogatott-bemutató 19.30
Harlem Globetrotters 20 ó
február 29.:
szakmai nap a Vasas pasaréti centrumában
március 1., Pécs:
férfi és női válogatott a ligaválogatottak ellen

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK