Vágólapra másolva!
Alig bírta kivárni Anaheim hokikedvelő közönsége, hogy végre ismét visszatérjen a jégre Teemu Selänne. A 10-szeres All Star-válogatott játékos 15 éves NHL-pályafutása egyetlen Stanley-kupa-sikerét tavaly érte el, ennek örömére azonnal be is jelentette visszavonulását.

Ám a finn nem bírta sokáig szeretett sportága nélkül. A pletykák már tavaly év végén arról szóltak, hogy a csapat vezetése gőzerővel dolgozik azon, hogy megpuhítsa Selännét, aki akkor éppen apaszerepben tetszelgett, felesége ugyanis december elején adott életet első közös gyermeküknek.

Aztán január 29-én a klasszis aláírta új szerződését a Kacsákkal, s kedden, a New York Islanders elleni idegenbeli összecsapáson vissza is tért.

A legjobbkor tette mindezt, hiszen a Kacsák éppen gödörben voltak, zsinórban hat vereséget szenvedtek el, így jól jött a 3-0-s siker a Szigetlakók ellen. Selänne egy gólpasszal vette ki részét a sikerből, s élvezte a játékot. Érdekesség, a játékos első meccsét anaheimi színekben éppen az Islanders ellen vívta a Nassau Coliseumban 1996. február 10-én.

A forduló legnagyobb vereségét a Toronto Maple Leafs szenvedte el, amely hazai pályán megsemmisítő, 8-0-s zakót kapott a vendég Florida Pantherstől. A találkozó legjobbja a szlovák Richard Zednik volt, aki mesterhármassal és egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

A Washington orosz klasszisa, Alekszandr Ovecskin duplázott, így már 45 találattal vezeti a góllövőlistát. A Columbus sorozatban negyedszer kapott ki. A Philadelphia megszakítás nélkül kilencedik alkalommal nyert az Atlanta ellen, míg a Montreal hat vereség után először győzött az Ottawával szemben. A sereghajtó Los Angeles ugyanakkor utóbbi öt meccsén veretlen a New York Rangers ellen.

A ligaelső Detroit immár nyolcadik meccsét nyerte meg sorozatban, a Tampa Bay pedig a legutóbbi öt vendégfellépésén szerezte meg a két pontot. A Calgaryban Jarome Iginla előbb 9 másodperccel a vége előtt egyenlített, majd ő lőtte a győztes büntetőt a Phoenix elleni csatában.

Eredmények:
New York Rangers - Los Angeles Kings 2-4
Atlanta Thrashers - Philadelphia Flyers 2-3
Boston Bruins - Buffalo Sabres 2-4
New York Islanders - Anaheim Ducks 0-3
Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 3-4, hosszabbítás után
Montreal Canadiens - Ottawa Senators 4-3
Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 0-8
Nashville Predators - Carolina Hurricanes 1-0
Minnesota Wild - Detroit Red Wings 2-3, hosszabbítás után
Dallas Stars - Vancouver Canucks 3-2, büntetőkkel
St. Louis Blues - Tampa Bay Lightning 4-5
Calgary Flames - Phoenix Coyotes 4-3, büntetőkkel.