Vágólapra másolva!
Kezdődhet minden elölről a Bajnokok Ligája középdöntőjének 4. csoportjában. Az első körben győztes szlovén Celje és dán GOG Gudme férfikézilabda-csapata ugyanis kikapott a 2. fordulóban, előbbit a Nagy László vezérelte Barcelona verte meg hazai pályán, utóbbi ellen pedig a Pick Szeged nyert egy találattal, elképesztő, felejthetetlen csatában.

Eredmény, férfikézilabda-BL, középdöntő, 4. csoport, 2. forduló:
Pick Szeged - GOG Gudme (dán) 34-33 (15-19)
Szeged, 3000 néző
v.: Basmak, Frolov (orosz)

"Hatvan perc versenyfutásra kell felkészülnünk. A dán csapat legnagyobb erénye, hogy az első másodperctől az utolsóig ugyanolyan lendülettel és sebességgel hajt. Sok a problémánk, de higgadt és okos játékkal úrrá lehetünk a bajon" - nyilatkozta a találkozó előtt Vladan Matic vezetőedző a Délmagyarországnak, de valószínűleg a szakember sem számított arra, hogy már a 9. percben időt kell kérnie a Gudme elleni hazai BL-összecsapáson.

Szükség is volt a frissítésre, ugyanis Petrea találatára a dánok hattal válaszoltak (1-6), s mind támadásban, mind védekezésbe borzalmas teljesítményt nyújtottak a bajnokcsapat tagjai. Puljezevics ugyan védett párat, ám kollégája, Peter Henriksen is remekelt, társai pedig a gyors indulásokból demoralizálták a hazaiakat.

1-7 után szerencsére változott a kép, Osmajic és Zvizej révén sikerült negyedóra alatt lefaragni a hátrány nagy részét, így 10-8-as dán előnynél már Ulf Schefvert kért időt.

Egy gólra többször is felzárkózott a hazai csapat, de 9-10-nél, 11-12-nél, majd 13-14-nél sem sikerült egyenlíteni. Sőt, Hansen vezérletével a hajrára új erőre kapott a dán fél, a játékrész utolsó találatát Jensen jegyezte (15-19).

A második játékrészt Hansen hatodik gólja indította, mínusz ötről azonban őrült tempót diktálva sikerült faragni a hátrányt. Puljezevics fantasztikusan védett, a 41. percben Zvizej révén sikerült az egyenlítés (23-23).

A 46. percben végre megvolt az előny: Osmajic találatával a mérkőzésen először vezetést szerzett a Szeged (25-24). A mérkőzés ezen szakaszában a spanyol Alteától nyáron érkező 202 cm magas szerb átlövő tartotta a lelket a csapatban.

Átlendült a holtponton az együttes, Bendó hetesét Krivokapics átlövéssel toldotta meg, a 49. percre végre kettőre nőtt különbség (28-26), s ha Andeljkovic lövését nem tolja lécre Henriksen, talán még inkább megnyugodhattunk volna.

De nem lett gond, 30-27-nél összejött a kívánt "három fa", már csak az tűnt teljesen érthetetlennek, hogy Lasse Hansent miért nem sikerült kivenni a játékból, miért nem ütközött vele legalább egyszer az aktuálisan vele szemben álló szegedi bekk.

Miután a jobbszélső 11 találatával egálra hozta a meccset, Vladan Matic időt kért, hogy rendezze a hazaiak sorait. Hallgrimsson gyors indulásával ismét dán előnyt mutatott az eredményjelző (30-31), Bendó egyenlített, Zvizej hetese révén ismét nálunk volt az előny (32-31).

A hajrá elképesztő őrületet hozott. Az utolsó percben, 33-32-es vezetésnél Puljezevics nagyot védett, ám a gólvonalon térdelve addig bámulta az égből visszahulló labdát, amíg az bepottyant hálójába.

Maradt még egy perc, Andjelkovic azonban túl korán ellőtte a labdát, Henriksen védett, majd indításával Hansen lépett volna ki, amikor Osmajic elgázolta - kiállítás és hetes. Snorri Gudjonsson büntetőjét azonban Puljezevics hárította, majd a támadással felrohanva csökkentette az emberhátrányt, Krivokapics ziccerbe jutott, s az utolsó másodpercben beverte a győztes találatot (34-33).

Két forduló után a csoport minden csapata két ponttal áll, a következő fordulóban, február 23-án, szombaton a Pick-Szeged a spanyol Barcelonát látja vendégül.

Viasat3, baki2

Szegény Hajdú B. István nem győzött bocsánatot kérni szombaton a Győri Audi ETO-Nürnberg női BL-mérkőzés közben, a kézilabda Bajnokok Ligája közvetítési jogát megszerző Viasat3 ugyanis lemaradt szinte a teljes első félidőről. A technikai problémáról azóta sem kapott érdemi információt a nagyérdemű (helyette remek taxis műsort nézhetett Giannival).
Hogy a csatorna sikere teljes legyen, vasárnap 14-13-as Gudme-vezetésnél ismét elsötétült a képernyő, szerencsére ezúttal gyorsabban sikerült "visszadugni a csatlakozót".
Internetes fórumokon rettenetesen dühös véleményeket lehetett olvasni a szurkolóktól, számukra egy friss hír: a magyar nőikézilabda-válogatott olimpiai selejtezőjét minden bizonnyal a közszolgálati televízió közvetíti...


A csoport másik mérkőzésén:
Barcelona (spanyol) - Celje (szlovén) 39-28 (20-11)
Barcelona, 4000 néző
v.: Reisinger, Kaschütz (osztrák)
FC Barcelona: Hvdit, Losert (kapusok) - Rocas 4, Nöddesbo 4, Nagy László 7, Xepkin, Lozano 2, Ugalde 6, Iker Romero 8/1, Larholm 3, Nenadic 4, Garabaya 1, Canellas, Gull.
Celje: Skof, Rezar (szlovén) - Gajic 4, Kos 2, Spiler 2, Gorensek 1, Terzic 2, Koksarov 6/2, Kozlina 3, Stojanovic 2, Trivundza 5, Furlan 1, Gregorc, Matesic
kiállítás: 12, illetve 10 perc

A csoport állása:
1. Barcelona 2 pont (72-63)
2. Gudme 2 (68-67)
3. Szeged 2 (64-68)
4. Celje 2 (63-69)

További eredmények, 1. csoport, 2. forduló:
C.BM. Ademar Leon (spanyol) - US Ivry handball (francia) 30-22

2. csoport, 2. forduló:
VfL Gummersbach (német) - RK Gorenje Velenje (szlovén) 33-30

3. csoport, 3. forduló:
HSV Hamburg (német) - HC Croatia Osiguranje-Zagreb (horvát) 32-29
Portland San Antonio (spanyol) - SG Flensburg-Handewitt (német) 30-22