Vágólapra másolva!
A Pick Szeged fájó vereséget szenvedett a vendég spanyol Barcelonától a férfikézilabda-Bajnokok Ligája középdöntőjének 3. fordulójában, és így tartani lehet attól, hogy a Tisza-partiak nem jutnak be az elődöntőbe.

Férfi BL, középdöntő, 4. csoport, 3. forduló:
Pick Szeged - Barcelona (spanyol) 28-33 (15-14)

Mindkét gárda egy-egy hazai győzelemmel és vendég-vereséggel állt két forduló után. Mivel a középdöntős csoportokból csak az első helyezettek kerülnek elődöntőbe, ezért igazából otthon nem lehet kikapni, mert így elúszhat a továbbjutás lehetősége.

Lassan melegedett be a Tisza-parti csapat, amely első gólját csak 0-3 után, a 8. perc elején dobta, ám a 11. percben már 5-4 volt a hazaiaknak. Feszült hangulat jellemezte a rangadót, sok volt a páros kiállítás. Ebben a szakaszban a katalánok egy kicsit jobbak voltak, szegedi büntető, illetve ziccer maradt ki.


A Barcelona nem tudott fordítani, Puljezevics remekül védett, és olyan tartást adott a többieknek, hogy sikerült négy góllal elhúzni, sőt, még emberhátrányban is betalált a magyar bajnok.

A szünet előtt már mutatkoztak a fáradság jelei, a spanyol együttes ezt kihasználva felzárkózott.

A fordulást követően gyorsan egyenlített a Barcelona, majd kettesével lőtték a gólokat a csapatok, elszakadni nem lehetett. A 42. percben a gólerős Romero révén már a vendégeknél volt az előny, pedig Puljezevics ismét sziporkázott, azonban a támadójáték nagyon akadozott.

Az utolsó negyedóra 22-24-ről indult. A spanyol cserék jobbak voltak, mint a szegedi váltóemberek, így valamelyest nőtt a különbség (23-27). A Szeged kettős emberelőnybe került, de nem lett szorosabb a csata, és ezzel tulajdonképpen eldőlt a roppant fontos két pont sorsa.

A kvartettben ez volt az első idegenbeli győzelem.

Az állás:
1. Bercelona 4 pont/3 mérkőzés
2. Gudme 2/2 (68-67)
3. Celje 2/2 (63-69)
4. Szeged 2/3 (92-101)