Vágólapra másolva!
Románia legyőzését (16-7) követően másodszor is edzőmeccs jellegű találkozón nyert a kecskeméti Volvo-kupán a magyar férfivízilabda-válogatott, amely szombat este Kanada nemzeti csapatát verte 13 góllal.

Volvo-kupa, 2. forduló:
Magyarország - Kanada 15-2 (3-0, 3-0, 6-2, 3-0)
a magyar góldobók:
Kiss G. 3, Biros, Kásás, Varga T. 2-2, Szivós, Gór-Nagy, Steinmetz Á., Varga II. Zs., Benedek, Molnár 1-1

A világbajnoki 12. helyezett észak-amerikaiak elleni mérkőzés végkimenetele eleve nem lehetett kérdéses, a különbség nagyságát is legfeljebb az határolhatta be, hogy Kemény Dénes szövetségi kapitány az olimpiai csapatkeresés jegyében, az ötkarikás felkészülés részeként különböző formációkat, technikai és taktikai elemeket is gyakoroltat jelöltjeivel.


Persze csapatépítés ide vagy oda, a klasszisokkal tűzdelt hazai keret játéklehetőséghez jutó tagjai a többnyire igen látványos találatokkal sem maradtak adósak: a nagyszünetig fél tucatszor vették be a kanadai kaput, a vendégek csak a harmadik nyolc percben tudtak szépíteni.

Az utolsó negyednek tízgólos hazai előny mellett vágtak neki a csapatok, a vége pedig fölényes magyar siker lett - ahogyan az (el)várható volt. Vasárnap, a zárókörben - már a Volvo-kupa elhódítását jelentő tornaelsőségért - Kemény Dénes legénysége a szintén mindkét meccsüket megnyerő ausztrálokkal száll vízbe.

A szombati másik mérkőzésen:
Ausztrália - Románia 11-10

Az állás: 1. Magyarország 4 pont (31-9), 2. Ausztrália 4 (22-14), 3. Románia 0 (17-27), 4. Kanada 0 (6-26)