Vágólapra másolva!
Még mindig nem fejeződött be a Nemzetközi és az Ázsiai Kézilabda Szövetség közötti vita az olimpiai kvalifikációt illetően, így a két fél úgy döntött, a lausanne-i Nemzetközi Sportdöntőbíróság elé viszi az ügyet.

Még mindig nem teljesen biztos, milyen csapatok vesznek részt a március végi olimpiai selejtezőkön ázsiai részről, ugyanis a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF), és az Ázsiai Kézilabda Szövetség képtelen megegyezni az utóbbi hónapok történéseiről.

Az ázsiai olimpiai kvalifikációt ugyanis a férfiaknál Kuvait, a nőknél Kazahsztán nyerte, ám az IHF csalás gyanúja miatt annulálta az egészet, majd újrajátszást rendelt el, amelyen csak Dél-Korea és Japán csapatai vettek részt.

Az IHF és az AHF egyaránt másképp értékeli az esetet, így megállapodtak abban, hogy a lausanne-i Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (Court of Arbitration for Sport, röviden: CAS) fordulnak.

"Az IHF és az AHF megegyezett abban, hogy a CAS-hoz, s reméli, hogy a szervezet gyors megoldást talál a problémára, még az olimpiai selejtezők megkezdése előtt" - áll a nemzetközi szövetség közleményében.

A hírek szerint a meghallgatásra március 19-én kerül sor.