Vágólapra másolva!
A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége hosszú, háromórás vita után Kántor Sándort, a bajnok és Magyar Kupa-győztes Kométa-Kaposvár játékosát választotta a magyar férfiválogatott szövetségi kapitányává. A 37 éves, egykori 168-szoros válogatott röplabdázó megbízatása öt évre szól, segítője a somogyi klubcsapat vezetőedzője, Zarka Péter lesz.

Kántor Sándor 1971-ben született Kaposváron, a somogyi megyeszékhely sportiskolájában kezdett röplabdázni Burcsa Tibor irányítása alatt 1984-ben. 151-szer szerepelt a juniorválogatottban, és 168 alkalommal a felnőttek között.

1994-ig játszott a Kaposvári RC színeiben, majd 14 évnyi légióskodás következett. Előbb a német ASV Dachau-t erősítette, majd Olaszországba költözött, ahol a Forli, a Modena, majd a Cuneo csapatában szerepelt, végül négy évet lehúzott Japánban, az Oszaka gárdájában. 2005-ben rövid kirándulást tett Katarban. 2006 óta ismét Kaposváron játszik.

Kántor első feladata szövetségi kapitányként a nemzeti csapat felkészítése a májusi Európa-bajnoki selejtezőkre.

"Nagyon nehéz feladat lesz, de érzem magamban az erőt. Szeretném felhasználni azokat a tapasztalatokat, amelyeket tizenöt év alatt külföldön gyűjtöttem. Úgy gondolom, a magyar válogatott egyik nagy problémája, hogy túlságosan tiszteli ellenfeleit, ennek a fő okát abban látom, hogy nagyon kevés mérkőzést játszik a csapat. Ahhoz, hogy jobbak legyünk, minél több felkészülési találkozót kell majd vívnunk" - nyilatkozta az MTI-nek Kántor, aki a decemberi olimpia selejtező után távozott Demeter Györgyöt váltja.

A magyar válogatott a világbajnoki ezüstérmes Lengyelországgal, valamint Észtországgal és Montenegróval szerepel azonos csoportban. A kvartett tagjai előbb a lengyelek, majd az észtek otthonában csapnak össze, a csoportelső bejut a kontinenstorna tizenhat-csapatos mezőnyébe, a második helyezett ősszel pótselejtezőt játszhat.