Vágólapra másolva!
A megváltozott idők ellenére továbbra is a vaskéz politikáját vallja Jevgenyij Trefilov, az orosz nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, akivel hosszú interjút közölt a Reuters brit hírügynökség.

A magyar szurkolók előtt sem ismeretlen, dühkitöréseiről és kiabálásairól elhíresült 52 éves szakembert nem zavarja, hogy a sajtó változatlanul "szovjet típusú" edzőnek tartja.

"Igen, azt az elvet vallom, hogy a játékosokat keményen kell fogni. Ahhoz, hogy komoly eredményeket érjél el, diktátornak kell lenni" - mondta a 190 centis, 120 kilós edző.

Megemlítette, hogy a decemberi franciaországi vb-n a játékosok már nagyon szerették volna látni Párizst, és nem csak a szállodát s a csarnokot, ám miután elengedte őket városnézésre, másnap olyan gyengén játszottak, hogy majdnem kikaptak a brazil együttestől.

"Nem szabad túl lágynak lenni, főleg nem az orosz nőkkel" - tette hozzá.

A játékosai a sok kiabálás ellenére szeretik trénerüket. Irina Poltorockaja szerint Trefilov heves vérmérsékletű, és ha nem a megbeszéltek szerint alakul a játék, akkor nagyon mérges tud lenni, de a végén mindig megbocsátó. Okszana Romenszkaja azt hangsúlyozta, hogy az edző mindig vigyáz rájuk, és sok segítséget kapnak tőle.

A két kiválóság egyébként nemcsak a válogatottban, hanem a Zvezda Zvenyigorodnál is játékosa Trefilovnak. Ez a csapat a Bajnokok Ligája elődöntőjében éppen a Győrrel találkozik.

"Majdnem egész évben együtt vagyunk, ő is, mi is alig látjuk a családunkat. Ebben az esztendőben az olimpia a legfontosabb mindannyiunk számára" - mondta Romenszkaja.

Forrás: EPA

Az orosz csapat - noha az utóbbi négy vb-ből hármat (2001, 2005, 2007) megnyert - utoljára 1992-ben, még Független Államok Közössége néven vett részt olimpián. Most viszont a Trefilov-csapat biztos pekingi ötkarikás résztvevő.