Társoldalunk:

Négy között a Veszprém és a Dunaferr kézicsapata

2008.03.16. 19:28

Az MKB Veszprém hazai környezetben négy góllal nyert a dán Kolding ellen, így kettős győzelemmel jutott a férfikézilabda KEK elődöntőjébe. A női EHF-kupában a Dunaferr otthonában ledolgozta az idegenbeli mérkőzésen összeszedett egygólos hátrányát a norvég Byasen Bergennel szemben, így szintén a négy közé jutott.

KEK, negyeddöntő, visszavágó:
MKB Veszprém - Kolding (dán) 31-27 (16-15)
magyar gólszerzők: Cozma 7, Iváncsik G., Vujin 5-5, Perez, Eklemovics, Iváncsik T. 3-3, Gulyás 2, Ilyés, Putics, Gál 1-1
továbbjutott: az MKB Veszprém, kettős győzelemmel, 62-56-os összesítéssel    

Az már a találkozó elején látszott, hogy a magyar kupagyőztes idegenbeli kétgólos sikerét követően sem mehet biztosra a dánok ellen. Az első negyedórában fej fej mellet haladtak a csapatok, majd Ilyés kétperces büntetése alatt két góllal elléptek a vendégek (7-9).    

Az első veszprémi előnynél döntetlenre módosult az állás (10-10), sőt, Iváncsik Gergő góljával a vezetést is megszerezte a hazai gárda. A játék képe nem változott a hajrában sem, így 16-15-tel térhettek pihenőre a csapatok.

Veszprémi örömszavak a mérkőzés után


A fordulást követően nagy Peric-bravúrokkal folytatódott az összecsapás, ennek köszönhetően pedig alig nyolc perc alatt öt gólra duzzadt a különbség (22-17). Tíz perccel a vége előtt úgy tűnt, az északi rivális teljesen elkészült erejével, így a veszprémiek örömjátékát hozta a hajrá, és végül magabiztosan nyerték a mérkőzést.    

Az elődöntők párosítását kedden Bécsben sorsolják ki.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK