Vágólapra másolva!
A Japánban rendezendő divízió I-es jégkorong-világbajnokság április 13-án kezdődik: a magyar válogatott hazai felkészülési mérkőzésekkel hangol az eseményre. Rövid helyzetjelentés a csapat háza tájáról Pat Cortina szövetségi kapitánytól és Sille Tamástól, aki a csapat egyik legrutinosabb játékosa.

Pat Cortina, a férfiválogatott szövetségi kapitánya elmondta, kissé szokatlan módon most csupán 8-9 napot készülhet együtt csapatával, ami azonban nem jelenthet gondot.

"Az idő rövidebb a szokottnál, ám ez biztosan nem okoz gondot, ugyanis nem ez képezi felkészülés fő részét" - mondta a kapitány. "Reálisan nézve az ukránok és a hazai japán csapat talán valamivel esélyesebb nálunk, ugyanakkor lényegesen jobb lehetőségeink vannak a feljutás kiharcolására, mint a korábbi években."

Az [origo] kamerája előtt így nyilatkozott Cortina és Sille:


A kanadai szakember a csapat összetételére még nem tért ki részletesen, annyit azonban elárult, elképzelhető, hogy nehéz döntéseket kell majd meghoznia a keret szűkítésnél és egy-két tapasztaltabb játékostól el kell búcsúznia.