Társoldalunk:

Fájó veszprémi döntetlen a KEK-ben

2008.04.06. 20:33

Tízgólos előnyt elherdálva ért el 28-28-as döntetlent az MKB Veszprém a svájci Schaffhausen otthonában a férfi kézilabda KEK elődöntőjének első mérkőzésén, de így is nagy az esélye a fináléba kerüléshez.

Férfi KEK, elődöntő, 1. mérkőzés:
Schaffhausen (svájci) - MKB Veszprém 28-28 (12-18)

Az első tíz percben mindkét csapat jól védekezett, és a hazai találatokra mindig jött válasz. A ritmus a veszprémi román Cosma kiállítása alatt megtört, azonban a svájci gárda elhúzni nem tudott.

Ezzel együtt a támadójáték nem volt tökéletes, s ezért a 18. percben, 8-8-nál Mocsai Lajos vezetőedző időt kért. Nem sokára sikerült fordítani, a csereként beállt Perez gyorsan triplázott, Peric pedig remekelt a kapuban. A 26. percben, 11-14-nál már a hazaiak trénere próbálta meg rendezni a sorokat, hiába, mert a szünetre féltucat gólnyi volt az előny.

A folytatásban kétszámjegyű lett a különbség, amely ugyan valamelyest csökkent, azonban a biztos vezetés ekkor még nem forgott veszélyben.

Az utolsó negyedórára azonban összekapta magát a Schaffhausen, óriási hajrába kezdett, és folyamatosan zárkózott fel. Az igazsághoz tartozik, hogy a veszprémiek elkényelmesedtek, és már képtelenek voltak újra felpörögni. A végén nem sikerült megszerezni a győzelmet, mert két másodperccel a lefújás előtt egyenlített a lelkes hazai együttes.

Forrás: MTI

Ilyés Ferencék kiengedték a kezükből a győzelmet

A Veszprém így is esélyes a döntőbe kerüléshez, de a jövő szombati, hazai visszavágó nem lesz könnyű.

A másik ágon:
Rhein-Neckar Löwen (német) - Valladolid (spanyol) 27-27 (10-14)

Mindkét mérkőzés visszavágóját jövő szombaton rendezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK